Активисти на КНСБ от няколко области се включиха в протеста

...
Активисти на КНСБ от няколко области се включиха в протеста
Коментари Харесай

Пламен Димитров: Настояваме да се сформира правителство и работещ парламент

Активисти на КНСБ от няколко области се включиха в митинга на синдиката в Пловдив, който бе с претенции за почтено възнаграждение, повишение на заплатите с сред 18 и 20 %, гарантиране на здравословни и безвредни условия на труд, обективен зелен преход, ефикасни ограничения за преодоляване растежа на инфлацията и излизане от икономическата рецесия, заяви Българска телеграфна агенция.

Протестиращите блокираха за към половин час придвижването по ул. " Гладстон " в региона на Дома на културата " Борис Христов ". Протестът бе проведен във връзка Международния ден на достойния труд и бе с мотото " Да защитим приходите от инфлацията и работните места от рецесията ".

Президентът на синдиката Пламен Димитров съобщи, че упорстват да се образува държавно управление и работещ парламент, с цел да има кой да извърши настояванията им. Настояваме за отплата на приходите на всички български жители сред 12 и 15 на 100. В промишлеността нарастването е над 17 %, в услугите - към 15 на 100, максимален дебитор остава страната, сподели още синдикалният водач. Той акцентира, че ще отстояват минималната работна заплата да стане 850 лв., което, по думите му е половината от междинната работна заплата за първите шест месеца на 2022 година. Искаме да се удвои обсега на помощите за отопление за към 300 000 души, за което до момента се даваха 50 милиона лв., да стане един милиард лв., което е оскъдна сума на фона на 65-милиардния бюджет на България, акцентира още Димитров.

Синдикалистът  добави, че упорстват да се запазят енергийните обезщетения, защото в противоположен случай работата си ще изгубят сред 80 000 и 100 000 души в границите на месец-два и то тъкмо в тежката зима. Той добави, че настояванията се приготвят взаимно с КТ " Подкрепа ". Синдикатите оповестиха, че са подготвени още от първия ден на новото държавно управление да седнат на масата за договаряния.

По думите му, в случай че настояванията им не бъдат изпълнени, стартира протестна акция с всички вероятни дейности, която сега се приготвя. Очаква се да бъдат извършени договаряния и по предприятията.

 

       Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !  
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР