Активисти и поддръжници на Комунистическата партия на Чехия и Моравия

...
Активисти и поддръжници на Комунистическата партия на Чехия и Моравия
Коментари Харесай

Протести в Прага срещу поскъпването на наемите и комуналните услуги

Активисти и поддръжници на Комунистическата партия на Чехия и Моравия (КПЧМ) организираха през вчерашния ден проява на Вацлавския площад в центъра на Прага против повишаването на наемите и комуналните услуги в страната, съобщи ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

Участниците в митинга носеха жълти светлоотразителни жилетки, което притегли вниманието на обществеността и медиите.

Миналата година с изключение на повишението на така и така астрономичните наеми нарастнаха и комуналните услуги. Тази година става същото. Цените на електрическата енергия са се повишили от 1 януари тази година с 8-10 %, на газа - с 5-7 %, на отоплението - с 12-16 %, водата е поскъпнала с 4-5 %, съобщи представителка на партията.

Най-силно цените на наемите и комуналните услуги нарастват в Прага.

В страната с население 10,6 милиона души на и под прага на бедността живеят към един милион, съгласно стачкуващите. Под този предел са повече от 200 000 пенсионери или всеки дванайсети. В Чехия се усилва броят на бездомните деца, обявиха ораторите, измежду които бяха и депутати.

Протестиращите носеха плакати с надписи, каквито постоянно се появяват на акциите на " жълтите жилетки " във Франция.

Според източници, близки до правоохранителните органи, в митинга, траял към час, са взели участие 100 деятели и поддръжници на КПЧМ. Организаторите показват по-големи числа.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР