Активистът и съосновател на Антикорупционния фонд Николай Стайков бе отличен

...
Активистът и съосновател на Антикорупционния фонд Николай Стайков бе отличен
Коментари Харесай

Държавният департамент на САЩ награди Николай Стайков от "Антикорупционния фонд"

Активистът и съосновател на " Антикорупционния фонд " Николай Стайков бе отличен с премия на Държавния департамент за битка с корупцията. Наградата за герой против корупцията се присъжда на 12 души от целия свят, които са показали водачество, храброст и влияние в предотвратяването, разкриването и битката с корупцията.

Заместник-посланикът на Съединени американски щати Андриа Брулет-Родригез връчи премията и оцени високо неуморната работа на Антикорупционния фонд, разкриваща корупцията и вдъхновяваща напъните на обществото за промени във върховенството на закона.

Стайков е създател на редица следствия, а едно от последните, по които е работил, е " Осемте джуджета ". Разследването беше оповестено предходната година и в него асансьорният производител Илия Златанов споделя по какъв начин в опит да реши в своя употребява разногласието за собствеността на заводите със сина си - Явор Златанов, Илия Златанов се обръща към някогашния началник на следствието Петьо Еврото.

Няколко дни по-късно Илия Златанов е задържан, от него са конфискувани монети и пари, които по този начин и не са му върнати. Златанов също е заставен да трансферира огромна част от бизнеса си на Петьо Петров и брачната половинка му Любена Петрова. В продължението на следствието, оповестено преди месец, Явор Златанов удостоверява описа на татко си и споделя по какъв начин също е бил заплашван и в последна сметка заставен да трансферира бизнеса.

Само през последния месец по случая бяха викани за разпит, дъщерята на, както и някогашният Димитър Спасов. Междувременно ГДБОП стартира, а Министерство на вътрешните работи лиши лиценза й за охранителна активност.

Първият епизод от изявлението с Явор Златанов -, вторият -
Първи епизод от следствието -
Втори епизод -
Трети епизод -
Четвърти епизод -
Анализ на обстоятелствата по следствието -
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР