Активист скочи с викове на публична реч на посланика на

...
Активист скочи с викове на публична реч на посланика на
Коментари Харесай

Активист крещи срещу САЩ и НАТО на лекция на американския посланик в Сърбия

Активист скочи с крясъци на обществена тирада на посланика на Съединени американски щати в Сърбия, заяви IBNA. По време на речта на Кайл Скот, която се организира в университета в Ниш, деятел - " ръководител на Неправителствени организации " - стартира да крещи против НАТО и Съединени американски щати и да хвърля листовки, чиито надписи гласят: " Не се нуждаем от американска народна власт ", " Убийци ", " Косово е Сърбия, а Крим е Русия ".

Мъжът похвали съветския президент Владимир Путин и изиска от Москва да основат военни бази в Сърбия.

Полицаите бързо отстраниха мъжа от залата.

Проведената от дипломат Скот тирада се отнасяше за " неразбирането на американската политика в Сърбия ". Лекцията му бе проведена от локалния клуб за сръбско-американско другарство и съдействие.

Американският посланик акцентира, че " погрешните легенди за Америка, популяризирани от някои таблоиди в Сърбия, са се нараснали до степен, в която сръбският народ е почнал да им има вяра ".

" Ако четете таблоидите всеки ден, бихте помислили, че Америка не желае нищо друго с изключение на да навреди на Сърбия, че Америка е зложелател на Сърбия и желае да сътвори безпорядък в Сърбия и война на Балканите, само че всичко това е просто отпадък ", посочи дипломат Скот във Факултета по електронно инженерство в Ниш.

Политиката на Съединени американски щати е, че Сърбия би трябвало да бъде постоянна и мощна страна, която способства за стабилността на целия район, акцентира посланикът.

През 2017 година в свое изказване Скот сподели, че осведомителният таблоиден вестник Informer е " сган " и че не се основава на обстоятелства, а единствено на неистини.

По време на речта си посланикът още веднъж подчертава, че даването на дипломатически статут на руско-сръбския филантропичен център в Ниш ще бъде " недопустимо " за неговата страна.

Въпросът за този център е проблем за Сърбия от години. Докато Русия изисква дипломатически имунитет, потвърждавайки, че центърът играе единствено филантропична роля, Съединени американски щати считат, че това е разследваща единица./news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР