Акт заради извършвани дейности в река Вит, без да има

...
Акт заради извършвани дейности в река Вит, без да има
Коментари Харесай

Глоба за фирмата, разорала коритото на р. Вит без разрешително


Акт поради осъществявани действия в река Вит, без да има издадено позволение за това, е бил връчен в петък на компанията " Хидрострой ", оповестиха от Басейновата дирекция " Дунавски регион " в Плевен.

За нея преди дни стана ясно, че е разорала коритото на реката. Заснети от съдружие " Балканка " фрагменти демонстрираха, че изкопаните материали отиват непосредствено към изкопа на строящата се наоколо край " Боаза " автомагистрала " Хемус ". Организацията предизвести, черечната баластра не става за създаване на пътни диги. Тогава, откакто първо екоминистерството отхвърли да има нарушавания, след това пристигна обяснението, че компанията е била наета да почисти наносите на дъното. След инспекция на премиера Бойко Борисов на място и негово разпореждане дейностите обаче бяха спрени за осъществяването на инспекция.

Сега тя е открила, че компанията " Хидрострой " е нарушила условията на Закона за водите, съгласно които за почистването на речните наноси би трябвало да бъдат съгласувани дейностите и да се издаде позволение. Засега на компанията е връчен единствено актът за определяне на административното нарушаване, санкцията ще бъде избрана по-късно.

" Виновни сме за почистването на река Вит от наносите и ще си платим наложената глоба. " Това сподели притежателят на " Хидрострой " Велико Желев пред Mediapool.

По думите му кметовете на обитаемоте места се обърнали с молба към компанията му да почисти река Вит. " Хидрострой " подписала контракта за това с регионалния шеф на Ловеч преди към месец и почнали да вадят нужните документи. През това време подизпълнителят им – компания " Мони 07 ", обаче влезнала да почисти реката от наноси и боклуци преди процедурата да бъде приключена и по този начин било позволено нарушаването.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР