Акселераторската програма ClimAccelerator Black Sea, която подпомага зелени бизнес идеи

...
Коментари Харесай

Програмата ClimAccelerator Black Sea ще финансира 11 стартиращи екоидеи

Акселераторската стратегия ClimAccelerator Black Sea, която подкрепя зелени бизнес хрумвания и чисти технологии, избра да финансира 11 започващи екопроекта, борещи се с климатичните промени. За суми до 20 хиляди евро се състезаваха общо 36 стартъпа. На двудневно образование, което се организира при започване на седмицата, започващите компании показаха концепциите си пред жури от бизнес бизнесмени и екоактивисти.

Акселераторската стратегия в България се провежда от Innovation Starter Accelerator като част от консорциум сред България и Румъния с водещ румънски сътрудник от Impact Hub Bucharest и в партньорство с Climate Vertical, самодейност към европейската Climate-KIC.
Повече за програмата
По време на форума екипите получиха насоки по какъв начин да оформят и презентират плановете си, като в края на втория ден образованието приключи с показване пред жури, формирано от представители на WWF - България, " Грийнпийс България ", " Горичка.бг " и други организации.

14 са утвърдените участници, които ще преминат през интензивна двумесечна акселераторска стратегия, включваща работилници, менторство, онлайн срещи и районни срещи за екипите в България и Румъния.

Три стартъпа в начален стадий ще получат грантово финансиране в размер на 20 хиляди евро, а осем хрумвания във фаза валидация - грант от 5 хиляди евро. По време на образованието плановете ще имат опцията да приспособяват своите хрумвания и да стигнат до първите си клиенти и сътрудници.
Бизнес с фокус към природата
Първият от трите огромни спечелилия е InfinityToyBox , абонаментна платформа за наемане на детски играчки, книги и игри. Услугата е основана за да цифровизира и надгражда концепцията на обичайните библиотеки.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР