„Ако зависеше от нас, отдавна Витоша щеше да бъде модерна

...
„Ако зависеше от нас, отдавна Витоша щеше да бъде модерна
Коментари Харесай

Петър Петров: Желанието ни Витоша да бъде модерна планина е спънато от нормативни пречки

„ Ако зависеше от нас, от дълго време Витоша щеше да бъде съвременна планина. Нашето предпочитание е спънато от нормативни спънки. От 10 години не можем да създадем инвестицията и да предложим една нова услуга на софиянци”, съобщи юристът Петър Петров, член на борда на шефовете на „ Витоша ски”.

По думите му новият закон за горите спъва подмяната на въжените уреди на Витоша. Ако лифтът се подменя, неговите стъпки не могат да стъпят на старите стъпки.

„ Съгласно закона за горите ние би трябвало да желаяме изключване от горския фонд, само че закона за парк Витоша го забранява”, разясни Петров.

„ Нашата единствена цел са уреди за спорт и за неестествен сняг. На Витоша има единствено една законна писта, това е „ Лалето”. Всичко останало са снежни полета, по които се карат ски. Когато страната махне нормативните спънки, ние сме подготвени да стартираме промяната”, безапелационен е Петров.

По думите му в най-идеалния вид план на Витоша може да започва след най-рано две години, защото процедурите ще бъдат неведнъж обжалвани. „ Далеч сме от мисълта, че няма да бъдат обжалвани”, добави той.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР