Ако зареждаме сами автомобила си на бензиностанция, може да спестим

...
Ако зареждаме сами автомобила си на бензиностанция, може да спестим
Коментари Харесай

НЕВЕРОЯТНО! С лесен трик можем да спестим пари при зареждане на бензиностанция

Ако зареждаме сами автомобила си на бензиностанция, може да спестим пари. Това разобличаване направи Димитър Хаджидимитров от Асоциацията на българските търговци, производители, вносители и превозвачи на горива.

Той изясни, че зареждането става много по-лесно, а цената на фирмите е друга.

„ Отстъпките, когато си зареждаш самичък може да стигнат от 5 до 15 стотинки. Не е наложително да се заплаща в кеш, може и с карта. Вече в цялата страна има такива обекти “, добавя търговецът.

Зареждането става посредством потребление на апарат, наименуван киоск. Това устройство ръководи всички колонки на тази бензиностанция.

Какви са стъпките?

Първо би трябвало да маркирате си картата, след което да посочим на коя колонка сме спрели и какъв брой ще зареждам. Това се прави при положение, че разполагаме с карта с карта за безкасово заплащане.

Следващата стъпка е да отидем на колонката на въпросната бензиностанция. Тя се отключва и започваме да зареждаме.

„ Ако ще плащате с карта и цялостните до горе, маркирате си банковата карта, блокирате една сума и в случай че заредите по-малко колонката стопира на 300 лева, да вземем за пример. Взимат единствено точната сума “, разясни Хаджидимитров.

Заедно с отстъпката, която получаваме при зареждането на самообслужване, можем да употребяваме и спомагателната от потребителската ни карта, когато слагаме гориво от бензиностанция. След зареждане получаваме SMS, който ни известява за сумата, която сме платили.

ВАЖНО!

При самообслужване на бензиностанция можем да зареждаме единствено светли горива – бензин и дизел. При газа, пропан-бутана и метана това се прави от подготвено лице, защото може да бъде рисково.

„ Пропан-бутанът и метанът са по-специфични за зареждане, тъй като има заплаха да си изгорите ръцете. На всяка бензиностанция би трябвало да има директива за лидера, която гласи спазвайте отдалеченост, изключете мотора, загасете светлините, пушенето е безусловно неразрешено, както и пълненето на светли горива е нерегламентирани съдове “, уточни Юлиян Вълчев, шеф на бензиностанция.

Всеки обект самичък взема решение дали да сложи система за самоообслужване. Тенденцията е тя да бъде въведена във от ден на ден бензиностанции.

„ В последната година заплащането на хората, които зареждат към този момент е много по-високо, а на личния състав става все по-малко. В някакъв миг стопански няма да е преференциално на операторите да имат хора, които се занимават с пълнене на светли горива и по финансови аргументи ще отпаднат хората, които зареждат светли горива “, сподели Димитър Хаджидимитров.

Той показа, че петролът сега е в низходящ тренд и не се чакат фрапантни покачвания в цените.

„ Крайната цена е под 2,50 лева и за дизел, и за всеобщ бензин. Мисля, че тази цена ще се задържи най-малко до идващия месец, няма да виждаме по-ниски цени от това, което сега сме достигнали. Най-вероятно ще се движим сред 5 и 6 стотинки нагоре-надолу в идващия месец “, уточни Хаджидимитров.

Според него скоро чакаме хартиените касови бележки да отпаднат. Ако това се случи, данните от бележките ще минават през вградени фискални устройства на бензиноколонките и ще бъдат изпращани на клиентите по мейл.

SafeNews напомня, че имаше непредвиден поврат с цените на бензина и дизела през август. Противно на прогнозите, цените на най-продаваните типове бензин, а и на дизела поевтиняха до най-ниските си равнища от началото на годината.

Проверка на  установи, че към 15 август цената на най-масовият бензин А95 се продава под 2.60 лева за литър. В огромните вериги бензиностанции на „ Лукойл “, ОМВ, Шел и Ром нефт цената му е ооло 2.59-2.60 лева за литър. Най-евтин е на „ Еко Петрол “ – 2.45 лева и „ Пегас “ – 2.48 лева

Източник: bTV

 

Още вести четете в: България, Живот За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР