Ако заразата от коронавируса не бъде спряна, 40 милиона души

...
Ако заразата от коронавируса не бъде спряна, 40 милиона души
Коментари Харесай

Учени: 40 млн. души може да умрат от коронавирус

 Ако болестта от ковид не бъде спряна, 40 милиона души ще умрат. До подобен извод са достигнали учени от Императорския лицей в Лондон.

В изследването им се споделя, че с цел да се понижи броят на жертвите до 20 милиона, възрастните хора би трябвало да понижат обществените си контакти с 60%, а всички останали - с 40%, оповестяват още международните организации.

" Но ние предвиждаме, че даже при такова развиване здравните системи във всички страни бързо ще бъдат претрупани ", предизвестяват учените.

" Този резултат евентуално ще бъде най-сериозен в изискванията на ниски приходи, при които капацитетът на здравното обслужване е най-нисък ", разясняват откривателите.

Авторите на изследването показват, че в случай че разпространяването на заболяването бъде забавено на ранния стадий от разпространяването на заболяването (0.2 смъртни случая на 100 хиляди население), тогава ще бъдат избавени 38.7 милиона души. Ако това стане малко по-късно (1.6 умряли на 100 хиляди население), 30.7 милиона ще запазят живота си.

Припомняме че шефът на СЗО Тедрос Аданом Гебреисус прикани водачите на страните от G20 да подхващат строги ограничения против разпространяването на ковид.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР