Ако Западният свят оказва непоколебима подкрепа на Украйна, Русия си

...
Ако Западният свят оказва непоколебима подкрепа на Украйна, Русия си
Коментари Харесай

Ивайло Иванов: Русия си дава сметка, че няма никакъв шанс в конфликта с Украйна, ако се случи това

Ако Западният свят оказва непоколебима поддръжка на Украйна, Русия си дава сметка, че няма никакъв късмет в спора с Украйна. Това разяснява в предаването " България, Европа и светът на фокус " на Радио " Фокус " Ивайло Иванов, специалист по национална сигурност.

По думите му интервенция " Майдан-3 " на Русия цели да разколебае страните, които поддържат Украйна в този спор.

" В Европа виждаме Русия се пробва да се включи във вътрешните проблеми, които се появиха, да кажем в земеделието. Между другото, съветските изявления от последните дни още веднъж дадоха подобен образец. Различни съветски представители, в това число и някогашният президент Дмитрий Медведев, които на процедура показаха тази същата теза, споделиха, няма смисъл, нали, за какво Европа харчи и останалите съдружници на Украйна харчат средства, вижте вашите обществени проблеми, вижте земеделието и така нататък

Нали малко е необичайно, когато погледнем в действителност в Русия какво става, тъй като ние в случай че следваме тази логичност, Русия би трябвало да обърне в пъти по-голямо внимание на своите вътрешни проблеми, а не да се интересува и да се грижи толкоз за европейските проблеми. На мен постоянно ми е необичайно, когато една страна, която ни е оповестила за зложелател, Европейският съюз, НАТО, в това число и нас България, когато слушаме от техни политически лица, какъв брой са загрижени за стопанската система, сигурността, обществената сигурност на нашето общество ", разяснява Иванов.

Според него тези дейности демонстрират лицемерие от страна на Русия: " По този метод се пробват да предизвикат настроения в тези общества за разколебаване и отвод за поддръжката за Украйна. Когато приказваме изобщо за демократичния свят, явно е, че демокрациите, като форма на ръководство в кратковременен аспект постоянно са по-уязвими от позиция на властническите и тоталитарните режими. Защото тук всичко се дебатира, всичко е свободно, всевъзможни отзиви могат да бъдат изказвани, освен това, без тезитв, които ги изричат да бъдат застрашени от каквито и да е наказания. За разлика от Русия, където виждаме, че даже когато критикуваш властта от позициите на по-войнствени разбирания и по-агресивни разбирания за това по какъв начин би трябвало да бъде водена войната в Украйна, също можеш да се окажеш в пандиза, освен когато приказваш срещу войната. Видяхме какво се случи с Игор Гиркин, който подлагаше на критика точно в тази тенденция съветското управление, че не се оправя добре, че Русия би трябвало да бъде по-агресивна в този боен спор. Видяхме, че беше наказан на 4 години ", обърна внимание Ивайло Иванов.

Той добави: " Винаги ми е необичайно, когато хора от България, които поддържат или показват позиции, защитавайки Русия или подлагат на критика демокрацията, се възползват от това право, което работи у нас и не си дават сметка или не желаят да кажат пред обществеността най-малко, че за същите тези думи в Русия или в някоя от другите страни, които те намират за привлекателни, тези думи биха им коствали не просто работното място, а както видяхме с Навални - живота ".

Ивайло Иванов означи, че в дълготраен аспект демокрациите са доста по-устойчиви: " Веднъж, когато една демократична система и едно общество бъде уверено, че нещо съставлява опасност за неговата сигурност и за неговото битие, демокрациите могат да се активизират и побеждават в този спор.

Според специалиста по национална сигурност съветският президент доста добре си дава ясно сметка в това отношение: " И задачата е да не бъде позволено да доближи до този миг, в който демократичните страни да си дадат ясна сметка, че политиката на Русия съставлява същинска действителна опасност за тях. Защото както споделих, от там нататък към този момент процесът е необратим и Русия знае, че ще загуби тази война. Виждали сме доста пъти в историята, ще се базира и на едно проучване, което е правено във военни спорове: " В 76% от случаите сред народна власт и властнически режими, страните с демократични политически системи побеждават в сходни спорове ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР