Ако закуската е най-важното хранене за деня, то изборът на

...
Ако закуската е най-важното хранене за деня, то изборът на
Коментари Харесай

Без бял хляб, палачинки, портокалов сок и какво още на закуска: Експертите

Ако закуската е най-важното хранене за деня, то изборът на верните храни за тялото ви е от решаващо значение. В последна сметка пред вас е целият ден, тъй че избирането на храни, които не ви обезпечават нужната сила и храна, може да бъде скъпоструваща неточност. За благополучие специалистите и откривателите комфортно са подбрали най-лошите храни за закуска.

1. Ароматизирана овесена каша

За страдание не всички овесени ядки са идентични. Затова идващия път, когато посегнете към разтворими овесени ядки, наложително проверете етикета. Например една порция истинска разтворима овесена каша на Quaker Foods съдържа единствено 100 калории и никаква захар. Страхотно! Но една опаковка с усет на клен и кафява захар съдържа 160 калории и повече от 10 грама захар. Не е толкоз ужасно.

2. Подсладено обезмаслено кисело мляко

Мазнините са нещо, което нормално сме програмирани да заобикаляме. Всъщност обаче тя е чудесна за поддържане на ситостта. Защо? Ами, тъй като на организма му е належащо повече време, с цел да ги преработи, в сравнение с въглехидратите. Обезмасленото кисело мляко постоянно е с подсладител или захар, с цел да се компенсира неналичието на мазнини в него. Всъщност овкусените обезмаслени кисели млека от време на време съдържат повече захар от сладоледа със същия размер на порцията.

3.Палачинки

Проблемът с палачинките е, че те нормално се подготвят от рафинирани зърна на пшеничното брашно. Изследователите са открили, че рафинираните зърнени храни способстват за здравословни проблеми като затлъстяване и инсулинова устойчивост. Покриването им със захарни сиропи е втората сериозна причина, заради която палачинките не са идеалният метод да започнете деня си - даже и да са вкусни.

4.Зърнени питейни заведения

През последните години появяването на зърнените питейни заведения по рафтовете на магазините даде видимо нов и известен вид за здравословна закуска. Проблемът е, че доста зърнени питейни заведения в действителност са цялостни със захар. Освен това те съдържат единствено малко протеини, тъй че от хранителна позиция яденето на зърнен бар не се разграничава доста от яденето на бонбон.

5.Кекс с боровинки

Друг обичан вид за закуска или утринна храна е емблематичният мъфин с боровинки. За страдание, тази американска институция е още един неприятен избор за питателна утринна закуска. В края на краищата в боровинковия кекс нормално има доста малко същински боровинки. Обикновено вместо това получавате сладки "имитации на боровинки ".

7. Концентриран портокалов сок

Какви разновидности би трябвало да изберете, когато търсите здравословна напитка за закуска? Вероятно можете да изключите съсредоточения портокалов сок от листата. Концентрираният портокалов сок е мощно модифициран и губи доста от питателните субстанции, които се съдържат в пресния портокалов сок. Голямото количество фруктоза е пагубно и във връзка с това, че способства за внезапното повишение на равнищата на кръвната захар.

8.Захарни зърнени храни

"Ако избирате изключително сладки зърнени храни, това може да увеличи равнищата на глюкоза в кръвта, което може да докара до къс прилив на сила, само че той ще продължи единствено за къс интервал от време, а по-късно ще се чувствате по-отпаднали ", споделя Пипа Кембъл, треньор по хранене и намаляване, пред Cosmopolitan през февруари 2018 година

9. Пълна британска закуска

Пържените яйца, пържените наденички, пърженият бекон и пърженият самун са чудесни, само че не и в едно и също ядене. Фактът, че всичко се подготвя в огромно количество олио, явно не е добър знак и може да има съществени последствия за сърцето ви, в случай че се храните прекомерно постоянно. Най-добрият съвет е да избирате тази алтернатива единствено в редки случаи, в случай че желаете да си гарантирате по-добро здраве.

10.Бял самун

Хлябът е известен вид за утринна закуска, тъй като е на ниска цена, апетитен и наподобява, че ви засища сносно. Въпреки това белият самун е по-лош избор от кафявия или пълнозърнестия. "Диетата, богата на фибри, спомага за поддържане на целостта на червата и може да помогне за понижаване на неприятния холестерол ", споделя треньорът по хранене Кембъл пред Cosmopolitan.

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР