Ако законопроектът за Българската народна банка (БНБ) не се приеме,

...
Ако законопроектът за Българската народна банка (БНБ) не се приеме,
Коментари Харесай

Димитър Радев: Има риск от блокиране на влизането на България в еврозоната

Ако законопроектът за Българската национална банка (БНБ) не се одобри, това значи, че Българска народна банка не дава отговор на условията за правна конвергенция с Евросистемата, което от своя страна автоматизирано блокира процеса на присъединението на България към еврозоната, разяснява шефът на централната банка Димитър Радев в Народното събрание.


" Докладът, импортиран от Министерски съвет, дава ясна вероятност за това какво ще стане в случай че законът се одобри и в случай че не се. Около 960 млн. от запасите на Българска народна банка ще бъдат предоставени на ЕЦБ, само че няма нищо притеснително ”. Това съобщи шефът на Българска народна банка Димитър Радев по време на чуване в Народно събрание, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Със законопроекта за Българска народна банка се регламентира фундаментална смяна в прилагания четвърт век в страната паричен режим, а точно от мощно рестриктивния паричен съвет към одобряване на паричен суверeнитет в границите на споделения паричен суверeнитет в евросистемата.

Урежда се статутът на еврото като парична единица, както и определянето на дизайна на националната страна на разменните евромонети, стартирането и изваждането от обращение, замяната, обмяната и възпроизвеждането на евробанкноти и евромонети. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР