„Ако заговорим за новия български бюджет, дават се доста пари,

...
„Ако заговорим за новия български бюджет, дават се доста пари,
Коментари Харесай

Симеон Дянков съветва от САЩ как да закрепим икономиката

„ Ако заговорим за новия български бюджет, дават се много пари, не съм срещу това, само че съгласно мен идващите две години ще са дефицитни. Въпросът е по какъв начин ще оказваме помощ на бизнеса, тъй като доста от ограниченията са обществено ориентирани”, съобщи някогашният финансов министър Симеон Дянков oт Вашингтон в ефира на Нова тв.

Той е на мнение, че в този момент не би трябвало да се вършат опити за помощ, а да има проект по какъв начин ще се работи при последваща вълна. Според него обаче в България това не е по този начин и даде за образец мярката 60/40, за която държавното управление е отделило 4 месеца, с цел да я вкара.

„ Добре е да има обществени ограничения, само че нито децата, нито пенсионерите създават народен артикул. Това го прави бизнесът. И в случай че не му се помогне в този момент, ще е прекомерно мъчно след това”, счита Дянков.

Бившият финансов министър е на мнение, че светът не е бил квалифициран за ковид и е изчаквал ненужно.

„ За страдание занапред се научаваме. Дори огромни страни като Съединени американски щати потеглят неприятно и се учат в придвижване. Тук ограниченията не са падали и съвсем всичко е затворено. Всички стоят у дома към този момент 7 месеца, а огромните организации възнамеряват да отворят чак след година”, сподели Дянков.

Той добави, че в Съединени американски щати е имало подценяване на вируса и от президентската администрация, за разлика от Европа. Според него по този метод рецесията се е задълбочила и страната се е изправила бързо пред няколко талази.

„ Ако затворим още веднъж, огромна част от секторите няма да могат да излязат от рецесията. Икономиката е динамична, само че доста от бизнесите ще изчезнат. Може и други да се основат, само че това ще стане бавно”, изясни Дянков.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР