Ако забележите, че кучето ви има сърбеж, раздразнена кожа или

...
Ако забележите, че кучето ви има сърбеж, раздразнена кожа или
Коментари Харесай

Гъбички при кучетата

Ако забележите, че кучето ви има сърбеж, раздразнена кожа или усещате неприятна миризма, би трябвало да знаете, че това може да се дължи на гъбична зараза при кучетата. Това положение предизвиква сериозен дискомфорт за домашния любим и е допустимо да се дължи на алергия или хормонално разстройство.

Гъбичките са организми, които живеят върху тялото на кучето, без да предизвикват съответна болест. А ето и какви са признаците за гъбични болести при кучетата:

Промяна в цвета и текстурата на кожата

Зачервената кожа и постоянно срещана в началните етап. При хроничните инфекции кожата се удебелява и обезцветява в сиво, даже черно. Това може да се случи на всички места по тялото на животното.

Омазнена кожа

Прекаленото омазняване на кожата на кучето е различен постоянно срещан признак на гъбичната зараза при кучетата.

Лющене на кожата

При някои кучета с гъбична зараза се появява лющене и ронене на кожата, която наподобява на пърхота при хората. Това може да се дължи на сухотата, която кожното заболяване може да аргументи.

Често чесане

Гъбичките провокират сериозен сърбеж - както при хората, по този начин и при кучетата. Може да забележите, че животното постоянно се чеше на несъмнено място или се търка в мебелите или някаква друга повърхнина, а от време на време даже върху пода.

Подуване, стопляне и загуба на четина

 При гъбички се постанова да къпете кучето със специфичен шампаон

Докато зачервяването и сърбежа за първите признаци на гъбична зараза при кучето, признаците могат елементарно да преминат в отичане, стопляне и болежка в инфектираната зона. В по-краен случай се стига и до опадане на козината.

Най-важното при лекуването на този проблем е вярното диагностициране. По този метод рискът от повторна поява понижава доста. За по-голямата част от кожата и лапите на кучето, ветеринарите предписват перорални антигъбични медикаменти. Ушите могат да бъдат третирани със специфични кремове, само че и при тях от време на време се постанова орално лекуване с лекарства.

Миенето на кожата и козината с дезинфектиращ кучешки шампоан също е от огромна изгода. И въпреки всичко, в случай че имате подозрение за съществуването на гъбички, постоянно е добре първо да се консултирате с вашия ветеринар, който ще приложи най-адекватното лекуване на съответните кучешки болести.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР