Ако за всички български граждани е достатъчно да бъде спазен

...
Ако за всички български граждани е достатъчно да бъде спазен
Коментари Харесай

Димитър Главчев: Президентът Радев разделя нацията и излиза от рамките на Конституцията

Ако за всички български жители е задоволително да бъде спазен законът, към политиците би трябвало да има по-големи условия, съобщи в " Денят стартира с Георги Любенов " по Българска национална телевизия някогашният ръководител на Народното събрание Димитър Главчев. Коментарът му беше по отношение на рецензиите на Цветан Цветанов към партия ГЕРБ.

 Цветан Цветанов: Борисов ловко раздели митинга на две Виж още

Кое отключи неговото овакантяване? Апартаментгейт, който в този момент е представен в отчета на Еврокомисията по механизма, сподели Главчев и прикани някогашния си съпартиец да бъде по-смирен.

" Знаем, че при покупко-продажбите с недвижими парцели 95% от двете страни изповядват тези покупко-продажби по данъчна оценка. А данъчната оценка е доста по-ниска от действителните стойности на договорката, което автоматизирано води до ощетяване на бюджета, защото постъпват по-малко налози. Ако за всички български жители е задоволително да бъде спазен законът, към политиците би трябвало да има по-големи условия. Така си представям политиката ", разяснява Главчев.

Той уточни, че няма сигнали за имотна спекулация в Барселона. Извършва се инспекция, работят способените органи. И попита: " Какви са нещата, които се разясняват по отношение на господин Борисов? Има ли най-малко едно нещо, което да е потвърдено? "

" Протестът не стартира от нахлуването на прокуратурата в президентството, а от акцията в " Росенец ". Безобразно държание на гардовете от НСО. Кой е началник на тази работа? Президентът Радев. Срещу него няма никакви упреци ", уточни Главчев.

Президентът Радев разделя нацията и излиза от рамките на Конституцията. Конституционалисти споделят, че има десетина нарушавания на Конституцията, които е направил той, сподели още Димитър Главчев.

Депутатът разгласи, че довършването на мандата е отговорност за ръководещите. Той беше безапелационен, че ГЕРБ съблюдават Конституцията, а оставката дефинира като персонален акт. Главчев напомни, че Бойко Борисов я е подавал към този момент два пъти.

" Разбира се, че е отговорност и е съблюдаване на закона. Нали желаеме господство на Закона. Имаме определен парламент за четири години от гласоподавателите, от суверена. И в случай че това го наричате твърдоглавие, да се съблюдава законът и Конституцията. Евродокладът е подобен, какъвто е бил и в последните години. С една доста основна разлика - написа, че откогато ръководи Бойко Борисов има политическа воля за осъществяван на измененията, към които концентрира и реферира евродокладът. И това е по този начин - може ли някой да оспори. Борба с корупцията имаме, правилно, не е в размера, който всички желаеме да бъде. Има и промяна и в Съдебната система ", сподели Главчев.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР