Ако за някое земеделско производство се говори, че е само

...
Ако за някое земеделско производство се говори, че е само
Коментари Харесай

Танева: Ако говорим, че в производство има само измами, как ще защитим финансирането му

Ако за някое земеделско произвеждане се приказва, че е единствено машинация, не би следвало и няма по какъв начин да получи социална поддръжка, а също и няма по какъв начин да има учредения да желае финансиране. В същото време е реалност, че инспекциите откриват нарушавания и с тяхна помощ добросъвестните стопани получават повече пари. Така земеделският министър Десислава Танева изясни на брифинг думите си към представители на бранша, изтекли на видео през днешния ден.

Тя изясни: „ Ако даден отрасъл непрекъснато приказва и тематиката за обещано произвеждане е че е единствено машинация, той няма по какъв начин да получи социална поддръжка, за това, че пари от данъкоплатците би трябвало да се дават “. По думите ѝ сега се води „ борба “ със старите членки на Европейски Съюз за опазване на подпомагането, само че никаква информация не се икономисва на Брюксел.

Началникът на Държавен фонд „ Земеделие “ Васил Грудев изясни, че данните за предходната година още през февруари са изпратени на Европейска комисия.От думите му стана явен и мащабът на злоупотребите, установени през 2019 година: От 20 120 бенефициента, на 4453 не е изплатен и лев, а 90 са дадени на способените органи, откакто дори са показали фактури за продукция, която няма по какъв начин да са произвели.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР