Ако ВСС и прокуратурата можеха адекватно да се справят със

...
Ако ВСС и прокуратурата можеха адекватно да се справят със
Коментари Харесай

Явор Божанков: Ако ВСС и прокуратурата действаха адекватно, нямаше да има комисия Нотариуса в НС

Ако Висш съдебен съвет и прокуратурата можеха съответно да се оправят със обстановката, комисията в Народно събрание по случая с Нотариуса нямаше да съществува. Това сподели пред БНР депутатът от ПП-ДБ Явор Божанков и акцентира, че анкетната парламентарна комисия е натоварена с " прекомерно значима задача ".

 

Депутатът беше безапелационен, че комисията в Народно събрание може да си свърши работата, в случай че и " самите органи " желаят да оказват помощ за това:

" Антикорупционният фонд (АКФ) сподели, че ще посочат къде могат да бъдат открити имената. Защото има отчети, допускаме, и на специфичните служби, и на ГДБОП. Най-вероятно в оперативната информация в тези отчети има съответни имена. Комисията може да организира закрити съвещания, можем да се срещнем с цялата информация. Но в случай че има безусловно отвращение от страна на органите, което не желая да позволявам към този момента, то ще ни бъде доста мъчно. Но и това е отговор, в случай че някой желае да прикрие обективната истина ".

 

Божанков посочи, че има опити от депутати от други парламентарни групи да " удавят в информация " анкетната комисия:  " Има Такъв Народ желаеха необикновено дълъг лист с хора, които да се явят ". Интересен е въпросът дали са свързани и политици с въздействието в правосъдната система, акцентира той и позволи да има забъркани имена от високите етажи на властта.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР