Ако всекидневно осъзнаваме величието на делото на учредителите, ще бъдем

...
Ако всекидневно осъзнаваме величието на делото на учредителите, ще бъдем
Коментари Харесай

Караянчева призова депутатите да служат достойно на народа си

" Ако ежедневно осъзнаваме величието на делото на учредителите, ще бъдем по-добри и по-достойни чиновници на българския народ. "

За това прикани ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева на тържественото съвещание на Народното събрание във Велико Търново, отдадено на 140-ата годишнина от приемането на Търновската конституция.

" Тук сме, с цел да изразим смирението, нашата признателност и поклонение пред тяхното дело ", уточни тя.

Председателят на Народното събрание напомни, че преди 140 години представителите в Учредителното заседание са пристигнали във Велико Търново, определени с голямо вдъхновение и в изискванията на нечуван народен напредък.

Тя акцентира, че преди 140 години те са превръщали думите в оръдия, с цел да защитят вярванията си, а през днешния ден депутатите преценяват позициите си с последните социологически проучвания.

" Те бяха титаните, ние сме техни смирени наследници ", посочи Караянчева. По думите ѝ всеки един от тях би трябвало да се гордее, че попаднал в Народното събрание, тъй като е спечелил доверието на своите сънародници.

Парламентарният началник означи, че сигурно всеки един от тях позволява неточности и мъчно реализират единодушие , само че би трябвало да си напомнят завещаното им от строителите на модерна България.

" Това ще ни направи по-добри и по-достойни чиновници на българския народ ", добави ръководителят на Народното събрание.

В честванията на 140-тата годишнина от приемането на Търновската конституция се включиха и Българска социалистическа партия.

Лидерът на социалистите Корнелия Нинова прикани да се върне силата на Конституцията посредством нейното осъществяване.

" Авторитетът и силата на всяка конституция се дефинират от нейното използване " , акцентира тя.

Нинова запита дали обаче днешните народни представители имат способността и волята да оправдаят доверието на българските жители.

" Да работим по този начин, че законите да бъдат от народа и за народа ", приключи водачът на Българска социалистическа партия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР