Ако все още не сте имали домашен любимец и по

...
Ако все още не сте имали домашен любимец и по
Коментари Харесай

Какво да НЕ правите, когато си вземете куче!

Ако към момента не сте имали домакински любим и по особено куче, евентуално си мислите, че всичко е радостно, елементарно и занимателно. И ненапълно е, в случай че знаете по какъв начин вярно да се грижите за него.

Нормално е да не сте осведомени с някои особености при развъждането на куче, в случай че не сте имали образец пред себе си до момента, ето за какво ще ви помогне с някои препоръки. По-точно, ето кои са неточности при взимане на куче, които да не допускате.

1. Не го изолирайте от света – без значение дали го гледате у дома или на открито, кучето има потребност да почувства обичта ви. Отделяйте му задоволително внимание, разхождайте го, водете го в парка, играйте с него. Може да хвърляте фризби, пръчка, топка. Освен това, като го водите на всички места със себе си, ще му помогнете да се приспособи към средата, в която живее. Да се социализира, да опознае другите шумове, да не се опасява, да свикне с другите кучета и животни в близост. Покажете му, че държите на него. Не се съмнявайте, че то ще ви отвърне със същото. Кучетата са най-верните, откровени и любвеобилни любимци, които човек може да има до себе си.

2. Не го възпитавате вярно – или въобще. Може би сърце няма да ви дава да бъдете строги, изключително в случай че кучето е малко, само че това е нещо наложително, в случай че желаете да се радвате на дисциплиниран любим в бъдеще. Става дума за съществени команди, които би трябвало да го научите да извършва. Награждавайте го за всяка изпълнена повеля, по този начин ще знае, че би трябвало да направи съответното деяние.

 Изолирано куче

3. Зарязвате го единствено на открито – в случай че живеете в къща с двор и сте оставили кучето да живее на открито, без да му осигурите нужните условия, доста евентуално е то да не се усеща удобно и да избяга или да стане нападателно куче. Ето за какво, му покажете, че средата на открито също може да бъде приятна и удобна. Направете му кучешка къщурка, където да стои през зимата, играйте си с него, оставете му топка или друга играчка, с която да се забавлява. Може да си вземете и друго животно, с което да играе. Ако дворът е огромен, пуснете го да се разхожда свободно.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР