Ако ВМРО-ДПМНЕ беше близо до българската политика, щяхме да се

...
Ако ВМРО-ДПМНЕ беше близо до българската политика, щяхме да се
Коментари Харесай

Християн Мицкоски: За София Ковачевски е по-добър българин дори от Заев

Ако ВМРО-ДПМНЕ беше покрай българската политика, щяхме да се договорим доста елементарно с България - българите имат един ас в нашата политика, името му е Димитър Ковачевски. Това съобщи водачът на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски на годишната конференция на Съюза на младите сили (УМС) на партията, призовавайки още веднъж да бъдат затворени българските клубове и за предварителни избори.

В България настояват, че Ковачевски е по-добър българин даже от Зоран Заев, добави Мицкоски.

„ Безспорен исторически факт е, че Ванчо Михайлов в избран исторически подтекст е основният човек на Организацията ни, както е правилно, че в никакъв случай не съм оправдавал и не съм се съгласявал с неговите възгледи, с неговия способ на работа и с неговите позиции по доста основни тематики. Организацията на Вътрешна македонска революционна организация е последовател на най-светлите исторически синове и дъщери, пред чиито имена се прекланяме и чиито каузи популяризираме. Вътрешна македонска революционна организация е продължение на Груев, Делчев, Татарчев, Петър Поп Арсов, Сандански, Карев, Узунов, Пачев, Сугарев и плеяда други герои “, сподели Мицкоски на конференцията. „ Тази подправена акция против мен цели да прикрие хаоса, който направиха в страната поради казуса с България. " - разяснява Мицкоски.

" А оня злощастник Ковачевски, в чието наличие намерено го унижават и му споделят партийци, че Заев е в сърцата им, го слушам да споделя, че Вътрешна македонска революционна организация било близо до българската политика. Но в случай че това негово изказване беше правилно, тогава щяхме да се договорим с България доста бързо и елементарно. Но в противен случай, аз като неин водач и Вътрешна македонска революционна организация, днешната ВМРО-ДПМНЕ, сме най-критикуваните в България, а държавното управление на СДСМ, Заев и Ковачевски са първите, които се договориха, приемайки всичко, което София изиска. Източници от там даже споделят, че Ковачевски е по-добър българин даже от Зоран Заев. “ - продължи той.

По думите му Ковачевски е подписал всичко, което България е поставила на масата, без никакви мнения.

„ Българите имат един ас в нашата политика, името му е Димитър Ковачевски, който лъжливо ме упреква, че заставам зад клубовете. И в случай че питате мен, тези сдружения би трябвало да се закрият и поради политическата взаимност, тъй като публична София, публична България, към този момент закри Македонския културен клуб, където бях и който носи името на Никола Йонков Вапцаров. “ - сподели още Мицкоски.

Той се обърна и към водача на Демократичния съюз за интеграция (ДСИ), обвинявайки го за пожара в болничното заведение в Тетово и нещастието с авариралия в България рейс.

„ Али Ахмети желае да приказва за европейско бъдеще, с цел да не приказва за изгорените живи в модулната болница в Тетово, тъй като в случай че не приказва за европейско бъдеще, тогава ще би трябвало да приказва за нещастието с " Беса " Транс ", в която десетки наши съграждани изгубиха живота си, тъй като член на ДСИ, който заема значима служба в страната, е дал единодушието си за ръководство на това неизправно транспортно средство. “ - уточни Мицкоски.

В края на речта си водачът на ВМРО-ДПМНЕ прикани още веднъж за бързо образуване на краткотрайно държавно управление и предварителни избори през пролетта. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР