Ако винаги правиш правилния избор, няма как да растеш -

...
Ако винаги правиш правилния избор, няма как да растеш -
Коментари Харесай

Изборите в живота ни като възможност за израстване

„ Ако постоянно правиш верния избор, няма по какъв начин да растеш ” - Хийт Леджър

Справянето с ежедневните компликации, които животът ни сервира неуморно, може да се окаже същинско предизвикателство. Има цели, несъмнено, някои от тях възвишени и на пръв взор недостижими и непосредствени задания, към които би трябвало да се стремим. Има и доста трудности, които се появяват ненадейно и други, които знаем, че ни чакат и би трябвало де се оправим с тях. Когато се сблъскате с тестване или мислите за цел, която желаете да реализирате, какъв е вашият метод? Готови ли сте да дадете всичко от себе си или сте склонни да се откажете?

Въпреки че нормално не се възприемат като опция за напредък, истината е, че компликациите и изборите, които вършим, са част от процеса на израстване, колкото и достиженията ни. Изпитанията ни вършат по-силни, постоянно служат и за мотивация през най-трудните моменти, когато демонстрираме храброст и увереност, за които не сме подозирали, че притежаваме.

Растежът зависи от изборите ни - Разликата сред застой и напредък се крие в нас самите. Резултатът, макар че в никакъв случай не е сигурен, зависи от изборите, които вършим – постоянно можем да изберем по какъв начин да постъпим, какво да кажем, какви дейности да предприемем. Това е по едно и също време и вълнуващо, и ужасно за доста хора, които избират да имат вяра, че случванията в живота им са плод на шанс или, че това е ориста. Те одобряват, че какъвто и триумф или крах да преживеят, ще се оправят по-лесно, с другите и със самите тях, в случай че приписват резултата на нещо отвън себе си, като че ли други са аргументите за успеха или загубата, а не техните решения. В реалност обаче, нещата не се получават тъкмо по този начин – дали ще преследваме дадена цел, без значение от региона, уверено и стимулирано или ще се откажем още първоначално пред първия зародил проблем, е наш личен избор. Хората към нас може да повлияят на метода ни, да ни поддържат, когато се колебаем, да приветстват напъните ни, без значение от резултата, само че зависи от нас да създадем сложния (или лесен) избор и да свършим работата.

Изборите ни като родители - Да предположим, че сте изправени пред алтернатива по какъв начин да дисциплинирате детето си поради някакво недоброжелателно държание, което го слага в усложнение в учебно заведение или вкъщи. Специалистът и създател Сюзан Кейн изяснява: „ Игнорирате ли го, надявайки се, че действието няма да се повтори? Това е избор, въпреки и не доста добър. Седите ли със сина или щерка си, умерено и с обич, обсъждайки държанието и предлагайки градивни способи да се справите с него? Това също е избор и опция за вас да растете като родител и да дадете на детето си късмет да види къде е сбъркало, което оказва помощ и за неговото израстване “.

Изборите на работното място - Друг образец включва работата и задача или план, който ви е предоставен. Изпитвате боязън, тъй като знаете, че това ще бъде същинско предизвикателство. Може даже да чувствате съмнения, притеснявайки се, че няма да се справите. Един от изборите би бил да приемете уговорката за прекомерно огромно затруднение и да се опитате да се измъкнете от него като се уточни неналичието на време, запаси, компликация за справяне, финансови последствия или нещо друго. Друг избор е да решите да вложите в плана всичко, което имате като благоприятни условия, хрумвания и познания, да работите оптимално добре, да разширите границите си и да научите доста за себе си в процеса - вашият избор, вашите резултати. Запитайте се кой път наподобява най-обещаващ? Кой вид предлага късмет към напредък?

Личните избори - Може би не сте постигнали триумфа, който постоянно сте желали, и сте се отказали от фантазиите си заради по-належащи отговорности. Създаването на семейство, грижата за възрастни родители, поддържането на домакинство, превъзмогването на съществено заболяване или измъкването от сериозен дълг може да докара до изместване на фокуса и разминаване с визията какъв ще бъде животът ви. Това не значи, че би трябвало да се откажете от задачите си, а че сте изправени пред някои сложни избори за това по какъв начин ще живеете от този ден нататък. Може би ще ви се наложи да извършите някои взаимни отстъпки, да отделите малко повече време, с цел да постигнете търсеното равнище, да превърнете опита си в по-доходоносна и удовлетворяваща позиция в работата или да извършите смяна в кариерата. В процеса на разбор на това какви варианти са налични за вас, имайте поради, че най-лесният и бърз вид може да не е най-удовлетворяващият в последна сметка. Бъдете подготвени да се сблъскате с трудности и очаквайте известно отчаяние по пътя. Ако вашата фантазия е такава, която горещо желаете, ще намерите метод да я осъществите. В този развой изборите, които вършиме всяка стъпка по пътя, дават опция за напредък.

Изборът да се разделим с предишното – Всеки позволява неточности, съжалявайки за толкоз доста неща направени (или не) в предишното. Отделяме доста време и сила да се питаме какво би станало, в случай че бяхме постъпили по друг метод в някакъв миг от живота си. Няма по какъв начин да знаем и няма по какъв начин да променим случилото се в миналото. Можем да изберем да останем там, под товара на остарели пропуски и съжаления или да създадем избор да затворим страницата, да стартираме на чисто, самоуверено и отговорно да продължим по пътя си, откривайки нови благоприятни условия да се развиваме, да обичаме, да сътворяваме, да се променяме.

Изборът да се ценим повече – Моментът, в който разберете какъв брой специфични и значими сте, какъв брой способни и смели сте, е моментът на реализиране и осъзнаване на цялостната независимост и капацитет, които притежавате. Може би това е и един от най-трудните избори, който обаче е в положение да промени живота ви. Изборът да се обичаме и ценим същински е кадърен да окаже мощно позитивно влияние във всички сфери на живота ни – кариера, взаимоотношения, достижения, привличайки нови шансове. И би трябвало да знаете и запомните, че този избор няма нищо общо с егоизма. Това е опция да преоткриете личната си стойност и да се превърнете в мощна и осъзната персона, подготвена да посрещне и преодолее всяко предизвикателство. Изборите ни през днешния ден, са резултатите, които ще се появят в бъдеще.

Очевидно е, че всичко, което вършиме, всичко, което се случва в живота ви, ви дава опция да се развивате - според от избора, който вършиме. Изберете рационално, тъй че да се насладите на безкрайните благоприятни условия за напредък: „ С всичко, което ви се е случило, можете или да се самосъжалявате, или да приемате станалото като подарък. Всичко е или опция за напредък, или компликация, която да ви пречи да се развивате. Можете да изберете. ”- Уейн Дайър
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР