Ако ви трябват още причини да не вярвате на Холивуд,

...
Ако ви трябват още причини да не вярвате на Холивуд,
Коментари Харесай

10 мита за космоса, на които трябва да спрете да вярвате

Ако ви трябват още аргументи да не вярвате на Холивуд, ще ги намерите тук.

1. Експлодираме в космоса

Също като доста от митовете, за които ще приказваме, тази концепция идва от Холивуд. Във филмите постоянно демонстрират неща, които са надалеч от истината и сценаристите не са изключително загрижени дали обстоятелствата им са правилни. Те заобикалят от действителността, с цел да създадат сцените по-интересни. Такъв е и този случай.

От филмите знаем, че сега, когато човек е изложен на открития космос без защитен костюм, той е пасажер и всеки миг ще експлодира, пръскайки вътрешности във всички направления.

Ако излезете в открития космос без костюм, несъмнено ще умрете, само че това няма да стане мигновено, нито пък по толкоз пъстър и гръмък метод. Човек може да оцелее в космоса към половин минута, без да получи някакви трайни увреждания. Със сигурност няма да е прелестно, само че гибелта не е мигновена и настава в резултат на задушаване, заради неналичието на О2. Сещаме се най-малко за един филм, който показа нещата реалистично – „ 2001: Космическа авантюра “.

2. Венера и Земята са идентични

Може би сте чували по какъв начин Венера била близнака на Земята, само че това не трябва да ви кара да мислите, че е същата като нашата планета. Тази концепция идва още от времето, когато не сме знаели каква тъкмо е повърхността на Венера. Поради извънредно плътната й атмосфера, чак когато сме изпратили галактически уред до планетата сме разкрили какъв брой смъртоносно и недружелюбно място е тя.

Масата на Венера е към 80% от земната, единствено че е по-близо до Слънцето и е най-горещата планета в нашата слънчева система – температурата там доближава до 465ºC.

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР