Ако ви се струва, че Facebook е станал много безинтересен

...
Ако ви се струва, че Facebook е станал много безинтересен
Коментари Харесай

Социалната мрежа, която се ползва с най-голямо доверие

Ако ви се коства, че Фейсбук е станал доста незанимателен и плосък като наличие, или че подправени вести " дебнат от всякъде ", не сте единствено вие.

Проучване на Business Insider Intelligence, озаглавено " The Digital Trust Report 2018 ", отразява настоящите настроения на интернет потребителите към обществените мрежи. То дефинира " цифровото доверие " на хората към платформите. То се дефинира от защитата на персоналната информация, даването на безвредна среда за основаване и ангажиране със наличие и други фактори. 

Изследването е извършено измежду над 1300 потребители световно.

Ето и част от изводите от него, представени от Business Insider: 

Над половината (54%) от участниците декларират, че подправените вести и измамите са " извънредно авторитетни " или " доста авторитетни " във връзка с решението им дали да се свързват с реклами и спонсорирано наличие. 

За бизнеса неналичието на доверие основава отрицателни финансови резултати. Вече не е задоволително да измислиш ужасно обръщение. Брандовете, рекламодателите и обществените платформи би трябвало да се концентрират върху старания да доставят това наличие в цифрова среда, към която има доверие. Когато марките доближат хората в платформи, на които потребителите имат доверие, те усилват и доверието в себе си и вероятността да получат позитивна ангажираност от аудиторията. 

Проучването разрушава усещането на потребителите за обществените мрежи на 6 стълба на доверието : сигурност, легитимност, съществуване на общественост, потребителско прекарване, благоприятни условия за шерване, съответност към тях самите. 

LinkedIn заема първото място във връзка с съвсем всеки дирек на доверие . Причините са няколко - тази мрежа продължава да печели от професионалната природа на своята общественост. Потребителите в нея се показват правдиво и държат по-разумно. Там има по-малко персонална информация, сложена в риск, което прави средата по-подходяща за доверие. 

Потребителите на LinkedIn са по-селективни към това, което четат и споделят и по-съсредоточени върху взаимоотношението с лицата в професионалната си мрежа. Това усилва доверието в споделяното наличие. 

Съдържанието в LinkedIn нормално е оповестено от кариерно-ориентирани лица и компании-работодатели, които търсят да промотират професионалните си ползи и затова се преглежда като по-висококачествено, в сравнение с това в другите платформи като Фейсбук, Twitter, Instagram, Youtube. Това е в интерес на задачите на рекламодателите и издателите и медиите, които от своя страна желаят да бъдат обсъждани като почтени, отворени, убеждаващи и подобаващи да им се гласоподава доверие. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР