Ако ви се е налагало в последните седмици да отидете

...
Ако ви се е налагало в последните седмици да отидете
Коментари Харесай

Вирусите и как да се защитим? Практични съвети в разгара на студения сезон

Ако ви се е налагало в последните седмици да отидете до лекарски кабинет – без значение дали за обзор, здравно направление или рецепта, най-вероятно сте забелязали огромните опашки от чакащи пред вратата пациенти. Кихащи, кашлящи, деца с обезпокоени майки, възрастни хора, непрекъснато бършещи зачервени носове. И това е обикновено – към този момент влизаме в разгара на зимата, а съвсем моменталният преход от относително високи за сезона температури към минусови такива, е чест удар към хората с компрометирана имунна система или податливите на грипни и вирусни болести и настинки.

Освен това постпандемичният интервал към момента включва и висока заболеваемост от COVID-19, с изключение на общоприетите сезонни заболявания. Има ли по какъв начин да се защитим във вълната от настинка, вируси и респираторни болести? Ето няколко лесни, само че и доста потребни съвета по какъв начин да го създадем.

Първо да забележим какво е общото и какви са разликите сред грип и COVID-19. И двата вируса ни нападат по въздушно-капков път, а признаците са сходни – кашлица, температура, мускулни болки, хрема и запушен нос. Разликата е, че постоянно COVID-19 удря по-силно със признаците си, а към тях постоянно има главоболие, изнемощялост и дефицит на въздух. Освен това отшумяването на заболяването при него в множеството случаи лишава две седмици и повече, до момента в който от грип се отърсваме за една седмица. И в двата случая обаче е неприятно да се разболеем, а при компрометирани пациенти може да бъде и рисково. Затова и експертите ни предизвестяват да имаме поради способи, които да ни оказват помощ да се предпазим.

 iStock/Getty Images

Избягвайте скупчвания на доста хора при опция. В разгара на грипния сезон избягвайте да посещавате пренаселени събития, нощни заведения и питейни заведения. В тях прекарваме доста време в компания на непознати хора, а не е изключено измежду тях да има вирусоносители.

Ако въпреки всичко вирусите не ни пропуснат, значимо е да си останем у дома, вместо да ги разнасяме измежду близки, другари, сътрудници или инцидентни хора на открито. Разбира се, при появяването на признаци е значимо да се консултираме със експерт.

Това, което можем и сами да създадем обаче, е да знаем по какъв начин да облекчим признаците. Почивката, сънят, положителната храна и течностите са наложителни в тази ситуация. Стандратните медикаменти съдържащи парацетамол, витамини, капките за нос и продуктите за възпалено гърло, също участват в домашните ни аптеки. Помощник при вирусни, грипни и простудни признаци може да е и Формулата му включва напълно натурални съставки като корен от китайската билка Isatis Tinctorial (позната в китайската обичайната медицина със мощното си антивирусно действие), африкански здравец, който може да подпомагне отхрачването, както и имуноукрепващите цинк и витамин С.



Маски. Ако се возите в претъпкано транспортно средство, присъствате на събитие с доста хора и изключително в случай че чакате пред лекарски кабинет, поставяйте маска на лицето си, с цел да намалите риска от вдишване на вирусоносители от евентуално заболели хора.

Важно е да знаем, когато усетим, че се разболяваме и стартираме лекуване, в случай че признаците не стартират да отшумяват след 4-5 дни, да се свържем с персоналния доктор и да предпримем по-интензивно лекуване, в случай че е належащо. Stamatin предлага и интензивна скица на отбрана за една седмица.

Освен тези препоръки, ние ви пожелаваме да бъдете неподатливи на заболявания и да се радвате на хубостта на зимата с жизнен дух и здраво здраве.

Да не се надвишава целесъобразната дневна доза от 2 до 6 таблетки. Не е сурогат на разнообразното хранене. Да се държи надалеч от деца.

Номер и дата на регистриране в регистъра - Заявление БАБХ № 23648/21.10.2021;

Т222103802/21.10.2021г.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР