Ако в началния етап на разследването сме считали, че Кристиян

...
Ако в началния етап на разследването сме считали, че Кристиян
Коментари Харесай

Цацаров: Кристиян Бойков не е действал сам

„ Ако в началния стадий на следствието сме смятали, че Кристиян Бойков е единственият причинител на компютърното закононарушение, към този момент имаме задоволително съображение да считаме, че той не е самичък. Той е изпълнителят, само че никога не е самичък. Има гарант и подстрекател “. Това съобщи основният прокурор Сотир Цацаров.
Днес чиновници на ГДБОП влязоха в офиса на компания TAD Group, в която работи обвиненият за хакерската атака против Национална агенция за приходите компютърен експерт Кристиян Бойков. „ Претърсването се прави с позволение на съда. Целта е да бъде открито съществуване на доказателство за незаконна активност “, изясни Цацаров.
Според него самата компания мъчно може да бъде подозирана в незаконна активност.
Главният прокурор Сотир Цацаров разгласи още, че проверяващите разполагат с доказателства за това, че три дни преди приключването на базите данни от Национална агенция за приходите в общественото пространство Кристиян Бойков е разполагал с тях. Прокуратурата има и доказателства, които потвърждават неговото авторство на имейлите, изпратени до някои медии.
„ Това е негово дело, само че сега търсим доказателства и аз съм сигурен, че ще успеем да ги намерим, за съпричастност и на други лица “, изясни основният прокурор.
Сотир Цацаров удостовери информацията, че неговото ЕГН, както и тези на премиера Бойко Борисов и депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски са били търсени от хакера, само че акцентира, че не знае за какво. „ От доказателствата по делото е ясно, че са били заседание в един файл, наименуван „ Търсене за Бивол “. Проблемът не е в това, а в изтеглянето на цялата база данни, задачите, за които е осъществено, както и фактът, че не дребна част от базата данни към момента е разполагаема от причинителя, който досега е единствен обвинен “, разяснява основният прокурор.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР