Ако успявате понякога да осъзнавате, че сънувате, или когато сънувате,

...
Ако успявате понякога да осъзнавате, че сънувате, или когато сънувате,
Коментари Харесай

Как да имаме осъзнати сънища?

Ако успявате от време на време да осъзнавате, че сънувате, или когато сънувате, е признато да се споделя, че сте имали съзнателен сън. Феноменът е прочут от дълбока античност, като е обсъден главно от религиозните и шаманистките доктрини. И едвам през последните десетилетия стартира да получава внимание и от научната общественост, главно от логиката на психиката и когнитивната просвета.

В напълно ново проучване за докторската дисертация на Денълм Аспи, той и негови сътрудници от университета в Аделаида, Австралия, са разгласили специфична техника, която съгласно тях е най-хубавото управление, за приемането на осъзнати сънища, при положение, че се интересувате и намирате концепцията за вълнуваща. Ето обособените стъпки:

  1. Нагласете алармата си за тъкмо 5 часа след лягане.
  2. Когато звънне алармата се пробвайте да си припомните съня, който сте имали тъкмо преди звъненето. Ако не съумеете, пробвайте се да си припомните който и да е сън, който сте имали в последно време.
  3. Легнете в комфортна позиция с изключени лампи и повторете фразата “Следващият път, когато сънувам, ще запомня това, което сънувам ”. Направете го мислено. Повярвайте в това, което си казвате и се фокусирайте в желанието си да запомните съня.
  4. Всеки път, когато изговаряте мислено фразата от предходната стъпка  си представете, че сте в съня, който сте си припомнили тогава и се “вижте ”, по какъв начин си припомняте, че сънувате.
  5. Повторете стъпки 3 и 4 до момента в който заспите или до момента в който сте сигурни, че вашето желание да си спомните е закрепено. Това би трябвало да е последното нещо във вашия разум преди действително да заспите. Ако откриете, че непрекъснато се връщате към желанието си да си спомните, че сънувате, това е добър знак, че е закрепено крепко в съзнанието и мозъка ви.

Science Alert

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР