Ако успеем да събудим отново ваксинационния процес в страната, няма

...
Ако успеем да събудим отново ваксинационния процес в страната, няма
Коментари Харесай

Проф. Гигов: Ако събудим отново ваксинационния процес, няма да бракуваме ваксини

Ако успеем да събудим още веднъж имунизационния развой в страната, няма да се стигне до бракуване на. Това изясни в изявление пред БНР проф. от Националния публичен съвет по имунизации, някогашен началник на Ваксинационния щаб.

" При състояние, че има доста страни, които се нуждаят от ваксини, да се унищожават ваксини - освен това ние имаме свободен достъп до която желаеме и когато желаяме, неприемливо е да позволяваме изхвърляне на ваксини ", акцентира той и добави, че сега има " мъртвило пред стихия ", тъй като хората са се успокоили и не се ваксинират против.
 Проф. Красимир Гигов: Ваксинацията не е приемлива Проф. Красимир Гигов: Ваксинацията не е приемлива
Страната ни разполага с богат избор от ваксини, болнични заведения и разкрити центрове за имунизация, само че все пак резултатите към в...

" Създадена е една доста добре смазана машина - от доставки до приемане, запазване и доставяне на здравни институции - а няма искащи да се имунизират. Трябва да променим съзнанието на хората, като авторитетни и известни водачи, също и духовни водачи - ги увлекат със себе си и предлагат имунизации ".

По думите на проф. Гигов от Българската православна черква, от мюсюлманското изповедание и от всички религиозни общности са поканени и са се присъединили в процеса, съгласуван от публичния съвет по имунизации.

Бившият началник на Ваксинационния щаб акцентира, че изборът е личен и никой не може да бъде принуждаван да се имунизира или да бъде глобен, в случай че откаже.

 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР