Ако усетите, че се чувствате изтощени, по-малко гладни и изпитвате

...
Ако усетите, че се чувствате изтощени, по-малко гладни и изпитвате
Коментари Харесай

Симптоми на дефицит на витамин D – четири ключови признака, че трябва да добавите добавки към диетата си

Ако усетите, че се чувствате изтощени, по-малко гладни и изпитвате мускулна болежка или уязвимост – може просто да имате недостиг на витамин D.

Жизненоважният витамин е един от няколкото, от които се нуждаем в телата си, с цел да поддържаме положително здраве. Без него може да изпитаме голям брой неприятни признаци - от отмалялост и мускулна уязвимост до болки в костите и промени в настроението - само че не всеки ще покаже ясни признаци на недостиг на витамин D, което прави още по-важно да се подлагате на постоянни прегледи.

Витамин D играе значима роля в регулирането на нашите равнища на калций - и в построяването и поддържането на костите. Освен това е значим за съсирването на кръвта, стимулирането на имунната система и мускулния напредък.

Недостигът на витамин D е постоянно срещан световен проблем, засягащ към 1 милиард души по света. Той предизвиква проблеми с костите и мускулите и най-често визира хора на възраст над 65 години и тези с по-тъмна кожа. Ето всичко, което би трябвало да знаете за недостига н...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР