Ако Украйна признае Косово, тя ще изгуби всичко, което е

...
Ако Украйна признае Косово, тя ще изгуби всичко, което е
Коментари Харесай

Вучич: Ако Украйна признае Косово, ще загуби всичко

" Ако Украйна признае Косово, тя ще изгуби всичко, което е имала ", съобщи сръбският президент Александър Вучич, представен от N1.

По-рано Олександър Мережко, ръководител на Комисията по външна политика в украинския парламент съобщи, че във Върховната рада на Украйна има народни представители, които поддържат признаването на косовската самостоятелност и направи предложение за разкриване на бюро за връзка с Прищина.

Хърватският вестик „ Index ” написа, че тази стъпка на Вучич е разследване от писмото, което група представители на Съединени американски щати, Европейски Съюз и Англия изпрати в края на предходната седмица до главните западни дипломати. Към последните беше отправено искане да осъдят обществено Сърбия за опитите ѝ да наруши демократичните избори в Косово, напомня БГНЕС.

Олександър Мережко, ръководител на Комисията по външна политика в украинския парламент, също сложи своя автограф под апела за преразглеждане на политиката по отношение на Белград и Прищина.

Вучич сподели в отговор на самодейността, че „ Бог е очевидец “ на напъните му да притегли внимание към проблемите, които имат сърбите в Черна Гора и, че е определян като дестабилизиращ фактор " единствено тъй като не желае да признае Косово за самостоятелна страна ".

" Създавам неустойчивост в района, защото се застъпвам за правата на сърбите в Република Сръбска, Босна и Херцеговина и Черна Гора. Ако това е моята неточност, то аз се гордея с нея ", сподели той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР