Ако цените времето си, за да готвите с часове, и

...
Ако цените времето си, за да готвите с часове, и
Коментари Харесай

Kакво трябва да знаем за тенджерите под налягане?

Ако цените времето си, с цел да готвите с часове, и здравето си, с цел да ядете полуфабрикати, би трябвало да обърнете внимание на тенджерата под налягане. Ще попитате за какво? Защото е освен бързо, само че и потребно. Благодарение на неповторимата си технология, тенджерата под налягане се готви освен за минимално време, само че и с изгода. Този способ е сходен на избледняването, когато съвсем всички потребни субстанции на продукта остават непокътнати. Това се случва заради обстоятелството, че времето за готвене е минимално.

В тенджерата под налягане можем да подготвяме двойно по-бързо храната си, изключително месни артикули и варива. Зеленчуците и рибата не се готвят толкоз постоянно в нея, тъй като при висока температура има заплаха да станат разварени. Но пък за сметка на това, в случай че подготвяме месни артикули в нея, месото ще стане по-крехко и сочно, като боба ще стане подготвен единствено за минути, без да го накисваме авансово.

Можем да изберем подобаваща тенджера съгласно желанията на членовете на нашето семейство. Не са доста евтини, само че не трябва да пестим, добре е да си закупим в действителност хубава тенджера под налягане с двойно дъно.  Можем да ги употребяваме като елементарни такива, в случай че от горната страна на слагаме капака им. Важно е да съблюдаваме рецептите при готвене в такива съдове. Тук става въпрос и за времето на висока и ниска температура, тъй като даже няколко минути разлика могат да скапват ястието.

Трябва да сме наясно, че времето стартира да се брои от момента на завирането, а не на стартирането на самия котлон. След изключване на печката, варенето в самата тенджера ще продължи още половин час. Важно за нашата сигурност е да понижим контлона откакто от вентила стартира да се изпуска пара. Винаги в самата тенджера под налягане би трябвало да се готви с течност, само че по-малка в сравнение с бихме поставили в елементарна тенджера, тъй като тук тя не се изпарява, а остава в съмият съд. От тенджерата под налягане излиза по-малко пара.

Също по този начин с по-малко вода продуктите резервират повече от витамините си. Друго което би трябвало да запомним е, че не трябва да препълваме тенджерата. Отвътре тя има маркировка, показваща до каква степен можем да запълним съда оптимално. Не бива да превишаваме тази граница, тъй като няма да има място за парата. Продуктите не трябва да са повече от половината размер на самата тенджера, а течността не трябва да надвишава средата. Ако подготвяме храна, която набъбва, не трябва да препълваме повече от половината тенджера.

Времето за подготвяне на артикули в тенджера под налягане ориентировъчно се дели на:

·        зрелия фасул: 20-25 минути

·        зеления фасул: 20-25 минути

·        лещата: 15-20 минути

·        грахът: 12-15 минути
Какво не би трябвало да вършиме с тенджерата под налягане
Тенджерата под налягане ни спомага за приготвянето на бързи, вкусни и здравословни ястия. В нея месото и варивата се сваряват два пъти...
Прочети повече
·        оризът: 7-9 минути

·        картофите: 8-10 минути

·        карфиолът: 8-12 минути

·        пилешкото: 20 минути

·        свинското: 35-45 минути

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР