Ако трябва, ще внесем и кабинет на малцинството. Най-вероятно няма

...
Ако трябва, ще внесем и кабинет на малцинството. Най-вероятно няма
Коментари Харесай

Екатерина Захариева: ГЕРБ ще направи всичко възможно да има кабинет

Ако би трябвало, ще внесем и кабинет на малцинството. Най-вероятно няма да бъде подсилен. Надявам се да надделее разсъдъкът. Подкрепа няма да пристигна от „ Възраждане ", надяваме се да пристигна от „ Демократична България ". Това сподели националният представител от ГЕРБ-СДС Екатерина Захариева в предаването „ Тази събота " по бТВ.

ГЕРБ ще направи всичко допустимо да има кабинет, безапелационна бе тя. „ Неслучайно вършим взаимни отстъпки. Дадохме пропорционална опция и за управления на комисии ", изясни Захариева.

Промените в Изборния кодекс по думите й са връщане на правата на жителите на практикуване на избор. „ Аз изрично не одобрявам това, че изборите няма да бъдат демократични, в случай че хората имат право на избор да гласоподават с хартия или с машина ", съобщи Захариева.

Тя уточни, че ГЕРБ завоюва изборите при напълно машинно гласоподаване. „ Смешни са причините на „ Продължаваме промяната ", че си купуваме избори. Нямаме никакво терзание от машините и това са спекулации ", добави депутатът.

Захариева разяснява и ветото против страната ни за участие в „ Шенген ". „ Аз не разбирам позицията на Нидерландия. Трябва всички да се обединим и да убедим Нидерландия и Австрия. Разбирам, че президентът трябваше да реагира и той реагира вярно ", акцентира тя.

По тематиката съгласно нея още веднъж се вижда политическо опълчване. „ Аз си мисля, че когато някогашният министър-председател Кирил Петков обясняваше в цяла Европа, че в България е доста зле, докара до това, че даде мотив на Нидерландия. Така не се прави външна политика. Петков се хвалеше, че е огромен другар с Рюте - за какво не съумя да го убеди? ", попита някогашният министър на външните работи.

бТВ, „ Тази събота "
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР