Ако трябва да сумирам от какво зависи вероятността за приемане

...
Ако трябва да сумирам от какво зависи вероятността за приемане
Коментари Харесай

Денков: Влизането ни в Шенген зависи от законодателството и опазването на границата


„ Ако би трябвало да сумирам от какво зависи вероятността за приемане на страната в Шенген, тя се състои от три детайла. Първото е законодателството, което би трябвало да бъде признато в Народното събрание и законопроектите, които са в дневния ред и законодателната стратегия да бъдат признати с оптимално положително качество и оптимално бързо. Вторият детайл е защитата по границите и по тази причина би трябвало да се продължат самодейностите, някои стартирани от служебното държавно управление. Третата част е обвързвана с увещание на нашите европейски сътрудници, че ние сме си свършили работата , което изисква дейна външнополитическа активност. “

Това съобщи министър председателят акад. Николай Денков.

" Ще направя всичко допустимо през идващите месеци с визити да покажем, че България е направила всичко, което зависи от нея, с цел да опазва границите на Европейски Съюз ", добави Денков.

Според него има още един детайл, а точно какво се случва на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево ".

По-рано в коридорите министър председателят сподели, че на Украйна няма да бъде предадено нищо, което би заплашило сигурността на България.

По отношение на контракта с турската компания " Боташ " за доставка на газ, министър председателят разяснява:

" Има смущаващи детайли в този контракт - дългият му период, финансови неустойки, има детайли в този контракт, за които би трябвало да бъдем деликатни. От друга страна огромна част от информацията, която е комерсиална загадка по тази причина не мога да разгадавам информация. Проверките сега не престават ", сподели той и посочи, че ще обсъдят тематиката с турската страна и ще търсят опция за предоговаряне на нещата, които наподобяват по-притеснителни.

" Всичко, което се приготвя за даване като втори и трети пакет военна помощ за Украйна се приготвя взаимно с въоръжените сили на България. Първо се прави обзор от това какво е належащо за боеспособността на българската войска. Второ каква част от амунициите са с изтичащ период на валидност, тъй че да няма потребност да заплащаме за утилизирането на тези муниции, да вземем за пример, и тези муниции да могат да бъдат изпратени преди да изтече техният период на валидност. Няма да бъде изпратено нищо, което нарушава опцията да пазиме нашата страна според условията от военна и военно-техническа позиция. Не е обсъждано, не се разисква и не се планува да се разисква изпращането на каквато и да била жива мощ обвързвана с военните дейности в Украйна, в това число не става дума за лекари и медицински сестри, а става дума за образование на украински лекари и украински медицински сестри в България като част от нашата помощ за Украйна ", разяснява той.

" Дълбоко уверен съм, че етеричните масла не са нездравословни най-малко по метода, по който бяха разисквани. Розовото масло би трябвало да можем да продължим да го използваме както до момента и би трябвало да използваме верните причини, с цел да защитим неговото произвеждане и потребление ", счита Денков.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР