Ако трябва да сме честни, лъжите, които казваме всеки ден,

...
Ако трябва да сме честни, лъжите, които казваме всеки ден,
Коментари Харесай

Лъжи, които всеки един от нас казва

Ако би трябвало да сме почтени, лъжите, които споделяме всеки ден, са доста.

И лъжата не значи да управлявате пирамидална скица или да изневерявате на колегата си, тъй като дребните „ бели неистини “ или „ лъжи “ изхвърчат от устата толкоз постоянно, че даже не осъзнаваме.

Понякога е от добрина, от време на време е от улеснение, само че по този начин или другояче, е неистина.

Ето кои са лъжите, които всеки от нас споделя, волно или не, всеки един ден.

Идвам до 5 минути

Когато закъснявате, "5 минути " в действителност може да значи всичко - от 10 до 20 минути. Така че, в случай че някой ви каже, че закъснява с 20 минути, може и да се успокоите.

Трябва да наваксаме

Воденето на вежлив диалог, когато се сблъскате с сътрудник, постоянно може да ви накара да желаете да бягате в другата посока. Но по някаква причина се усещаме задължени да се спрем и даже да обещаем среща. Обикновено това не е действително, в случай че някой не изпрати покана и другият не одобри.



Това име ми звучи познато

Не, името на някогашния съквартирант на гаджето на вашия сътрудник евентуално не звучи познато, само че въпреки всичко е прелестно да изглеждате по този начин, като че ли имате нещо общо.

Не получих известието ти

Обвиняването на неуспех в технологиите е един от най-старите трикове. Разбирайте – SMS-ът ти не ме заинтригува.

Това щях да кажа

Не, нямаше да кажете това умното нещо, което преди малко чухте да споделя някой различен. Просто ви се искаше да сте вие.

Не се лаская

Ако сте толкоз смирени от каквато и премия или самопризнание да сте получили преди малко, за какво продължавате да говорите за това? Скромните хора не се хвалят, те оставят достиженията да приказват за тях.

Прекалено съм изтощен

На пръв взор това е правилно - всички сме изтощени. Лъжа е обаче, когато кажете, че сте прекомерно изтощени, с цел да отидете на кино с другар, само че оставате до 3 часа сутринта и гледате видеоклипове в интернет.



Ще го направя по-късно

Да, може би ще го извършите по-късно, само че евентуално даже по-късно от късното, което в началото сте си представяли. Спрете да употребявате неразбираем език, с цел да отбраните мързела си. Не заблуждавате никого.

Това е вкусно

Когато пробвате нечие ядене, постоянно реагирайте учтиво - даже и да е малко измислено.

Беше тук преди секунда…

Ако беше там преди секунда, търсенето щеше да е завършило. По-вероятно е нещото да е било там преди два дни и от този момент да е преместено - или просто сте не запомнили къде е.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР