Ако трябва да се открои най-неприятното време от годината, повечето

...
Ако трябва да се открои най-неприятното време от годината, повечето
Коментари Харесай

Избегни сухата и напукана кожа в студените дни

Ако би трябвало да се открои най-неприятното време от годината, множеството биха споделили, че това е средата и краят на есента. И това е изцяло разбираемо: октомври и ноември носят освен от ден на ден мраз, превалявания, ветрове, само че и огромни провокации в опазването на естествената хубост и здраве.

През студения сезон на годината кожата става извънредно уязвима. Тя се нервира, стартира да се напуква, а от време на време и се напуква мъчително, по тази причина е доста значимо да я предпазите и да употребявате качествени артикули за грижа.

Как студеният сезон се отразява на кожата?
Сухата кожа издава съществени болести
Сухата е проблем, с които се сблъскват доста хора на друга възраст. Напълно неправилно е да се смята, че това е козметичен недостатък. Ко...

Студът, вятърът и преваляванията неизбежно въздействат на кожата. Тази на лицето или ръцете, които са покрити минимум от вятър и мраз, страдат най-вече. През студения сезон естествената отбрана на кожата е хидролипиден филм, който губи част от свойствата си, тъй че при неприятни метеорологични условия кожата става по-уязвима, сензитивна и раздразнена. Силният вятър нервира кожата, зачервява я и я напуква. Понякога се повреждат и по-дълбоките пластове на кожата, което основава удобни условия за разпространяване на бактериите.

Много от проблемите, свързани с кожата, се дължат и на разликата в температурата: когато студен въздух навлезе в топли и сухи пространства, кожата ни изпитва доста неочакван скок на температурата – това е една от главните аргументи за сухота.

Как да защитим кожата?

Най-важното в отбраната на кожата през студения сезон е да я покриете оптимално от студа и вятъра. Второто, най-важно предписание е да употребявате защитни кремове за навлажняване както преди, по този начин и след излизане на открито. Въпреки това, в случай че кожата е раздразнена и зачервена, е целесъобразно да употребявате успокоителен и заздравяващ крем, който да съдържа алантоин и пантенол, които възвръщат салдото на влагата. Кремове с дестилат от цветя от лайка, които имат лечебни и успокояващи свойства, понижават чувствителността и зачервяването на кожата.
Откажете се от тези храни, в случай че имате проблеми с кожата
Храната, която консумираме, дава директно отражение върху положението на кожата ни. Неслучайно сериозните кожни проблеми не се повлияват е...

Често вятърът и студът повреждат по-дълбоките пластове на кожата. В този случай е доста значимо да употребявате възстановяващ крем, който предизвиква процеса на регенерация на кожата. Разликата в температурата предизвиква изсушаване на кожата, тъй че използвайте  възстановяващ крем за суха, сензитивна кожа незабавно щом се върнете вкъщи – идеалното решение за поддържане на най-благоприятен баланс на влажността на лицето и ръцете.

Състоянието на кожата се усъвършенства по-бързо с спомагателното потребление на регенериращ серум. Регенериращият  серум с витамин С  освен оказва помощ на клетките да се регенерират по-бързо, само че също по този начин понижава чувствителността и подхранва обезводнената кожа.

 

 

Още от ЛЮБОПИТНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР