Ако трябва да благодарим на природата най-искрено за нейните чудеса,

...
Ако трябва да благодарим на природата най-искрено за нейните чудеса,
Коментари Харесай

Породи кучета до 3 килограма

Ако би трябвало да благодарим на природата най-искрено за нейните чудеса, това са дребните представители в животинското царство. Малките кученца непроменяемо провокират екстаз и трогване. Те са сладки, чаровни и наподобяват на плюшени играчки.

Всеки човек, който ги види, желае да ги има в дома си. Това е изцяло допустимо, тъй като условието за уместно витално пространство при тях отпада, те са дребни и се задоволяват да живеят в стеснен апартамент.

Кои породи водят шампионата по мъничък размер измежду кучетата? Ето няколко породи кучета до 3 кг.

Померан

Няма по какъв начин да не стартираме с помераните. Те са напълно дребни кучета - от 1, 5 до 3, 5 кг. Изглеждат малко по-големи поради пухкавата си четина. Те са като дребни деца - обществени, игриви и много умни. Има ги в няколко цветови разновидности.

Чихуахуа

 Чихуахуа

Това мъниче е толкоз известно, тъй като е обичаното кученце на Парис Хилтън. То е идеално за градски живот - мъничко, единствено 1, 5 до 3 кг, а живее до 20 години. То е пъргаво, играе чудесно с деца и няма заплаха да ги нарани поради растежа си, гушка се във възрастните и щастливо обитава без особени условия за дълги разходки.

Брюкселски грифон

Това симпатично куче тежи 3 кг, само че може да се срещнат екземпляри и с двойно по-голямо тегло. Червеникави, черни или кафяви, те са доста симпатични, не изискват грижи и са положителни с децата. Породата не е изключително известна у нас и съвсем не се отглежда.

Йоркширски териер

 Йорки

Тази порода куче може да се дефинира като обичана на дамите в България. Териерчето отвръща непроменяемо с огромна доза обич на своите стопанки, постоянно е готово за игра, обича да се гушка, само че и реагира незабавно на заплаха. Тежи 3 най-вече 4 кг, само че изисква постоянна поддръжка на козината. Това е отлично занятие, защото кученцето наподобява доста сладко с хваната с ластици козинка. Структурата на косъма на йорките е идентична с човешката коса.

Той пудел

Това е най-малкият размер от групата на пуделите. Изкуствено основаната порода се среща в действителност в мини размери - от 2 кг, само че някои екземпляри са двойно повече. Малкото сладурче не е доста известно в България, само че същинските ценители могат да се снабдят с такова малко украшение.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР