Обединеното кралство инсталира рекорден брой термопомпи и слънчеви панели

...
Ако това темпо се запази, анализаторите казват, че близо 250
Коментари Харесай

Ако това темпо се запази, анализаторите казват, че близо 250 000 домакинства може да разполагат с инсталирана възобновяема енергия до края на годината.

Това идва от правителството обеща да постигне целта си от 70 GW слънчев капацитет до 2035 г. и 600 000 термопомпени инсталации до 2028 г.

За да стимулира схемата, правителството предлага на хората в Англия между £5000 и £6000 по схемата за надграждане на бойлери .

В Шотландия хората могат да поискат между £7000 и £9000 с допълнителна опция за заем от £7500.

Слънчевите панели, термопомпата и батериите на Норман Пит бяха монтирани с помощ от правителството.

Консервативният партньор и съюзник на Борис Джонсън Зак Голдсмит „много се изкуши“ да подкрепи лейбъристите на следващите общи избори

Изображение: Норман Пит

Той казва, че инсталирането на цялата възобновяема технология му е струвало „почти £30 000“, но ако го питате, това са добре похарчени пари.

„Като оставим настрана предварителните разходи, нашите разходи за потребление на електроенергия са спаднали като камък", каза Норман.

"Ние сме толкова доволни, че сме икономични. Ние ставаме зелени, спасявайки нашата планета. Имаме и електрическа кола и тази инсталация вероятно ни струва малко повече, отколкото преди, преди да ми струваше да заредя колата си. Така че ние сме доста доволни, сме над луната.“

Главният изпълнителен директор на MCS, Иън Рипън, каза: „Тъй като цената на енергията продължава да расте, виждаме повече хора да се обръщат към възобновяема технология за генериране тяхната собствена енергия и топлина у дома.

„Трябва да продължим да настояваме за това разширяване, за да изпълним нашите споделени национални амбиции за достигане на нетната нула до 2050 г.“

Въпреки това, дори и с предложението за държавно финансиране на инсталации за възобновяема енергия за огромното мнозинство от домакинствата ще бъде недостъпно, особено в средата на кризата с разходите за живот.

„Мисля, че ако погледнем по-отблизо тези цифри, ще бъдете хора, които са малко по-богати“, каза Ейми Амброуз, професор по енергийна политика в университета Шефилд Халам.

„Те не са домакинствата, които се борят най-много да отопляват домовете си до безопасно и удобно ниво през миналата зима.

„Трябва да се даде приоритет на тези домакинства.“

Прочетете повече:
Термопомпите може да станат по-евтини и по-лесни за инсталиране
Правителство критикуван за финансирането на нови газови котли, докато планира постепенното им премахване
Разгръщането на схема за термопомпи за £150 милиона, наречено „смущаващо“

„Има много митове около термопомпите“

Тя също така подчерта засегнатите домакинства най-много от кризата на разходите за живот също може да са тези, които са по-склонни да наемат и следователно да не се възползват директно от схемата.

„Правителството трябва да се намеси, за да гарантира, че наемодателите подкрепят, като им предоставят топъл дом, който е безопасен за тях."

Смята се, че правителствената схема е довела до 17 920 термопомпени инсталации през първите шест месеца на тази година, но комисия на Камарата на лордовете установи, че усвояването на безвъзмездните средства е по-ниско от очакваното.

MCS призовава за разширяване на схемата за надграждане на котлите, като предлага повече пари под формата на безвъзмездни средства и ваучери годишно.

Той също така подчертава необходимостта от изграждане на инсталационна работна сила, твърдейки, че постигането на целта на правителството ще изисква 50 000 работници.

Иън Рипън каза: „Повече потребители имат увереността да инвестират в дребномащабни възобновяеми източници сега от всякога, но ние трябва да направим този преход е още по-лесен.“

Говорител на Министерството на енергийната сигурност и Net Zero каза: „Тези цифри се основават на нашата инвестиция от няколко милиарда паунда за подобряване на енергийната ефективност в цялата страна.

„Инвестирахме £6,6 милиарда в обновяване на 2,5 милиона домове и 47% вече имат рейтинг C или по-висок. Нашата страхотна британска схема за изолация също така ще се възползва от допълнителни 300 000 домове чрез разширяване на законовото задължение на доставчиците да помагат на клиентите да изолират домовете си.

„Ние сме напълно фокусирани върху постигането на нашата цел от 600 000 термопомпени инсталации годишно до 2028 г., като предложи безвъзмездни средства от £5000 и £6000 за покриване на разходите."

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР