Ако това писание на Бойко Рашков на поставения от мен

...
Ако това писание на Бойко Рашков на поставения от мен
Коментари Харесай

Карадайъ иска оставката на Никола Минчев заради отговор на Бойко Рашков

" Ако това писание на Бойко Рашков на поставения от мен парламентарен въпрос наричате отговор, то ние сме в догадка на искане на оставката на ръководителя на Народното събрание ". Това съобщи водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ в Народното събрание. Той напомни, че на 15-и декември е сложил парламентарен въпрос към вътрешния министър Бойко Рашков, само че до момента не е получил нито отговор, нито желаните документи. " Това е жестоко нарушаване на Конституцията и на правилника на Народното събрание ", сподели още Мустафа Карадайъ.

" Член 92, алинея 5 от парламентарния устав доста тъкмо и ясно и без потребност от пояснение споделя, че министър Бойко Рашков би трябвало да ми даде документи, които не са ми предоставени, напомни водачът на Движение за права и свободи. Той уточни, че по този начин се лъже освен от уеб страницата на Народното събрание, а и министърът, който си мисли, че е изпратил отговор. Освен това се лъже и министър председателят, който си мисли, че неговите министри си извършват отговорностите по Конституция за парламентарния надзор. Г-н ръководител, Вие ставате съизвършител в нарушаването на Конституцията и парламентарния устав ", съобщи водачът на Движение за права и свободи. На 15-и декември 2021 година Карадайъ изиска Бойко Рашков да му даде документите за проверяваните по време на изборната акция жители за пазаруване на гласове.

Още през ноември Движение за права и свободи настоя, че тези инспекции са предлог да се репресират членове на Движението. Затова и от партията упорстват Министерство на вътрешните работи да им показа документите и доказателства за какво тези хора са били проверявани.

Влезте в ролята на ръководител на Народното събрание и министрите да ми дават поисканите документи, както повелява конституцията. Ако не можете да свършите тази работа, освободете това място, с цел да се заеме от човек, който може да извършва функционалностите и отговорностите на ръководител на Народното събрание, настоя Мустафа Карадайъ.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР