Ако тези войски обучават украински бойци тук, това ще бъде

...
Ако тези войски обучават украински бойци тук, това ще бъде
Коментари Харесай

Зеленски принципно за чужди войски, но не иска инициативата да е на Киев

Ако тези войски образоват украински бойци тук, това ще бъде доста по-бързо, в сравнение с да се изпращат бригади в чужбина. Това съобщи в събота украинският президент за изпращане на западни войски на територията на нашата страна, оповестява УНИАН.

" Тук те също би трябвало да придобият военен опит, употребявайки това съоръжение, тъй като е едно, когато употребявате тази техника в спокойно положение, а напълно друга обстановка - на бойното поле: създаване на ремонтни центрове за ремонт на цялото западно съоръжение в обособени райони. Подземно работи, ние към този момент вършим някои неща и виждаме какъв брой по-бързо се получават елементи от техниката, която изпращаме за ремонт, ние също сме за предлагането да бъде на границата. Как да откажем това и да дойдем, ние единствено ще подкрепим ", означи президентът.

В същото време Зеленски акцентира, че не може да бъде основател на концепцията за изпращане на западни войски в Украйна, тъй като тогава Русия ще стартира да сее неприязън сред западните сътрудници.

" Честно казано, не съм чувал детайлности за тази полемика сред Макрон и сътрудниците, само че желая да ви обясня своето отношение през днешния ден: " Да, дайте ни армията, елате в Украйна и се бийте! " Защото Русия ще вдигне звук, ще стартират да се надигат обществата в други страни, че не можете да изпращате децата си на война, че това не е тяхна война, те ще го създадат, ще стартират да разделят единството сред европейските страни и страните от НАТО ", изясни президентът.

Според Зеленски е рисковано Украйна да поеме водеща роля в този въпрос. Той добави, че в случай че направи сходно изказване, Руската федерация ще направи всичко, с цел да попречи на украинските въоръжени сили да получат военна помощ от други страни.

" Обществата ще бъдат разграничени, те ще окажат напън върху водачите на своите страни и ще забавят доставките за нас, само че в случай че има начинания от други страни, тогава дано бъдем откровени - Украйна няма да има нищо срещу, в случай че някой желае да помогне на Украйна. Факт ", акцентира той.
 Maкрон към момента
Maкрон към момента " за " войски в Украйна, само че не тъкмо в този момент

Отговорността за подтикването към сходен ход ще бъде на Москва, Франция няма да води атака в Украйна

Припомняме, че концепцията на Париж провокира бурни реакции освен в Русия, само че и измежду сътрудниците му в НАТО. 

Британският министър на външните работи лорд Дейвид Камерън преди ден отсече, че изпращане на войски в Украйна няма да има. " Не желаеме да даваме на Путин такава цел ", добави той.

Наред с други въпроси, той беше запитан дали НАТО ще се намеси , в случай че войната се придвижи на територията на страните - членки на алианса, като Полша или балтийските страни. Камерън увери, че НАТО сигурно ще се намеси при тези условия, в сходство с уговорката за групова защита, залегнал в член 5 от Северноатлантическия контракт.

Макрон и повтори няколко пъти по-късно, че тази опция не може да бъде изключена,. Много от съдружниците на Франция, в това число Съединените щати, Англия и Германия, незабавно обявиха, че изрично не преглеждат такава опция.

След това няколко дни по-късно, при започване на март, на подслушан диалог сред високопоставени офицери от Бундесвера, в който те загатват пътем, че редица английски и френски военни към този момент са в Украйна и оказват помощ на украинците да овладеят доставените от тях оръжия - германците споделят, че това би било невероятно за тяхната страна.
 Президентът на Чехия: Изпращането на войски от НАТО в Украйна не нарушава интернационалното право
Президентът на Чехия: Изпращането на войски от НАТО в Украйна не нарушава интернационалното право

Става дума за подготвителни мисии
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР