Ако търсите вкусно лакомство, бедно на въглехидрати, може би кокосовият

...
Ако търсите вкусно лакомство, бедно на въглехидрати, може би кокосовият
Коментари Харесай

За стройна фигура: 3 причини защо трябва да ядете кокосов чипс

Ако търсите вкусно лакомство, оскъдно на въглехидрати, може би кокосовият чипс е тъкмо за вас. В съпоставяне с другите сушени плодове сушеният кокос постоянно се подценява. Но неговите преимущества и извънредно високата му хранителна стойност го вършат една от най-ценните добавки към менюто. Ето кои са потребните свойства на тази нисковъглехидратна храна.

Съдържат баластни субстанции . Кокосовият чипс е един от най-богатите източници на баластни субстанции. Тези субстанции понижават риска от запек и хемороиди, като подтикват храносмилането и постоянното изхождане. Те управляват и захарния баланс и по този начин намаляват заплахата от диабет вид 2. Освен това баластните субстанции предотвратяват наддаването на тегло, засилвайки чувството за задоволеност след хранене. Ако би трябвало да бъдем точни, кокосовият орех в действителност не е никакъв орех, а плодът на кокосовата палма.

Съдържат мастни киселини . Кокосовият чипс се състои в огромната си част от наситени мастни киселини, така наречен МСТ-мазнини (средноверижни мастни киселини). За разлика от дълговерижните, съдържащи се в нормалните трапезни масла, МСТ-мазнините се усвояват и смилат от организма по-лесно и по-бързо. Те попадат непосредствено от червата в черния дроб, където се употребяват като енергиен източник. Тъй като калориите в МСТ-мазнините се оползотворяват неотложно, вероятността да се складират като мазнини е доста по-малка. Ето за какво кокосовите ореха са подобаващи освен за бързо зареждане с сила, само че и за оскъдно на калории лакомство сред храненията.

Богати са на минерали . Кокосовият чипс гъмжи от витамини и минерали. Към най-важните микроелементи спадат желязо, калий, магнезий, калций, фосфор и манган. Освен това месото на плода включва лауринова киселина, която в естествения си тип се съдържа и в майчиното мляко. Чрез антибактериалното си деяние тя защищава от вирусни, бактериални и гъбични инфекции.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР