Ако търсите начини да свалите килограми или да влезете в

...
Ако търсите начини да свалите килограми или да влезете в
Коментари Харесай

95 научно доказани метода за загуба на тегло – бързо и безопасно

Ако търсите способи да свалите килограми или да влезете в добра форма, и то бързо, сте на вярното място. Тази публикация съдържа огромен брой препоръки, които са потвърдени във времето като работещи, с цел да оказват помощ при загубата на тегло по-бързо и дейно. Толкова огромен брой препоръки може да звучи като натоварващо четиво, само че са разпределени по този начин, че да може да отидете при раздела, който ви интересува най-много или да разделите четенето на няколко пъти, пише Станимир Михов в своя блог, отдаден на фитнеса и здравословното хранене.

Как се случва отслабването?

Преди да стартираме със препоръките е хубаво да разясним по какъв начин тъкмо работи отслабването и загубата на килограми.

Преди да стартираме със препоръките е хубаво да разясним по какъв начин тъкмо работи отслабването и загубата на килограми. Може да сте чували, че когато имаме за цел да свалим килограми е нужно да ограничим въглехидратите или да упражняваме постоянно. Истината е, че намаляването на тежестта се свежда до калориите, които одобряваме, и тези, които горим. Това уравнение е известно и като калориен баланс. Един кг мазнини съдържа ~9000 калории, което значи, че би трябвало да консумирате 9000 калории по-малко, в сравнение с изгаряте, с цел да загубите този кг. Да вземем за образец Иван, който тежи 80 кг. Ако Иван изгаря 3000 калории на ден, а дневната му консумация е 2500 калории, той ще сътвори калориен недостиг от 500 калории (3000 изгорени – 2500 консумирани).

След 7 дена той ще е основал недостиг от 3500 калории (7 дни по 500 калории), което значи, че той ще изгори съвсем 1/2 килограм мазнини. Трябва да се вземе поради и това, че при смяна на хранителен режим към по-здравословен, постоянно неосъзнато се лимитира и приемът на сол, което води до загуба на арестувана непотребна вода, а не на тегло. Поради тази причина може да се регистрира сериозна разлика в кантара и по-неопитните да се подведат, че диетата работи доста добре за тях. Още малко отклоняване от тематиката – Сигурно стана ясно, че килограмите не са най-хубавият аршин за следене на резултати. Също по този начин, с цел да се дефинира здравословно движение за намаляване би трябвало да се вземат поради редица фактори, само че като основно предписание се предлага към 0,5кг. на седмица. В същото време е допустимо тялото да се трансформира в позитивна посока без да се губят килограми или с минимални разлики, защото се трансформира съотношението сред мускулна маса и мазнини. Това е повода да предлагам следене на резултати, както с кантар, по този начин и с шивашки метър.

Първата мисъл, която изниква в съзнанието е, че просто би трябвало да се употребяват по-малко калории и да се горят колкото е допустимо повече. Ако консумирате прекомерно малко калории, шансът да се загуби мускулна маса, от която идва и стегнатия тип на тялото се усилва. Също по този начин метаболизмът (обмяната на веществата в тялото) може да се забави, тъй като тялото ще се пробва да се приспособи към новите условия. Следователно започва пестене на сила посредством горене на по-малко калории (познато още като пестелив режим) и се усеща по-непреодолим апетит. Така в действителност ще се принудите да консумирате повече калории и това е честа причина за неуспех в начинание като спазването на диета или хранителен режим. В този ред на мисли качеството на калориите, които консумирате и добре подбраните източници може да окажат съществено въздействие върху калорийния баланс, върху това какъв брой постоянно огладнявате и какъв брой калории приемате.

Ако желаете да загубите мазнини и в това време да постигнете здравословен и добър визуален ефект е нужно да се сътвори калориен недостиг, който да е резистентен във времето и разрешава горенето на мазнини с минимални загуби на мускулна маса, поддържа положително равнище на метаболизма и високи енергийни равнища. От какъв брой храна и тренировки имате потребност е строго самостоятелно, само че квалифицираните препоръки ще дадат отговор на много от въпросите, които имате, с цел да отслабнете бързо и безвредно, а при неяснота – не се колебайте да попитате в мненията под публикацията.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР