Ако така върви икономиката и бюджетния излишък, освен за образование,

...
Ако така върви икономиката и бюджетния излишък, освен за образование,
Коментари Харесай

Борисов: България се намира на много уязвимо място и НАТО е единственият гарант за сигурност

Ако по този начин върви стопанската система и бюджетния остатък, с изключение на за обучение, ще дадем и спомагателни средства за още три пера. Благодаря за положителната оценка за страната, която се даде и във Вашингтон. В нашия регион НАТО е единственият поръчител за сигурността. Принципът, който пазя е защита и въздържане – за това се въоръжаваме, с цел да сме мощни. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов след срещата си в Брюксел с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг.
"Не се натискаме за координационен център. Тази година имаше пет учения в Черно море. Ролята на този център е възпираща ", разкри министър председателят.
"Работим за „ Балкански поток “ и АЕЦ „ Белене “. Това не е загадка нито за НАТО, нито за Вашингтон ", добави той.

„ България не се е стремяла да бъде по-важна от струга страна. Не можем да заместим Турция – те подпират най-конфликтната зона. Да, България има своите задания, функции, функционалности и геостратегическо състояние, само че дипломацията и мира са цел. В една модерна война, спечелили няма да има “, разяснява Бойко Борисов.

„ България има 0 % незаконна миграция, а Турция си съблюдава изцяло договореностите си. За това и не наложихме военни наказания “, добави министър-председателят.

„ Трябва да се опитаме да възстановим връзките с проблемите страни. Нашата България се намира на доста уязвимо място – за това и слагаме дипломацията преди всичко. Колективният орган НАТО е единственият, който може да ни пази ", безапелационен бе Борисов.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР