Ако сте собственик на котка и се замисляте дали е

...
Ако сте собственик на котка и се замисляте дали е
Коментари Харесай

Как котката да свикне с куче?

Ако сте притежател на котка и се замисляте дали е допустимо да отглеждате и куче, не отхвърляйте бързо тази възможност. Напълно допустимо е, стига да разполагате с повече време, самообладание и неизменност. Ето по какъв начин да методите към тази въпреки всичко не толкоз лесна задача и котката да свикне с куче.

1. Котката е стопанин на дома си и мъчно ще я принудите да одобри в него нов член на фамилията, изключително когато става въпрос за куче. Имайте поради, че едрите породи кучета могат да възприемат котката ви като плячка и въобще няма да ги интересува това, че в нейните очи точно те са натрапниците. Не избирайте нападателни породи кучета, когато желаете да ги въведете в дом, в който към този момент има котка. Най-добре е да изберете напълно невръстно кученце или пък куче, което към този момент е било измежду котки.

2. Първоначално не допускайте двете животни да са сами никога, тъй като това може да е рисково що се касае за кучето, толкоз и за котката. Дори е добре за известно време да ги държите в обособени стаи, до момента в който привикнат с другата миризма, която те излъчват. Но се погрижете кучето и котката да получават идентични грижи от вас, тъй че да няма причина за ревнивост посред им.

3. След като и двете животинки са подразбрали една за друга за наличието си, то е време да ги запознаете персонално. Не правете това принудително. Дръжте кучето на мотив и осигурете на котката задоволително място да може да избяга, в случай че се почувства застрашена. И никога не си мислете, че тя е беззащитна. Кучето би трябвало да е до вас, тъй като котката може да подходи и нападателно. Просто е належащо доста самообладание.

 Котката и кучето могат да съжителстват дружно

4. Добре, котката към този момент е видяла кучето и кучето също знае за нея. Започнете да им отпускате всеки ден повече време да прекарват дружно, като не ги изпускате от очи. Такова другарство сред куче и котка не се реализира елементарно, само че пък дружбата може да е безконечна.

5. Можете да оставите сами животните едвам когато сте безусловно сигурни, че те са се сприятелили. Кога ще се случи това - никой не знае, тъй като няма правила. Може да отнеме седмици или даже месеци, само че сходна дружба в действителност е допустима и в действителност е безконечна.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР