Ако сте се замисляли някога за това кои са най-едрите

...
Ако сте се замисляли някога за това кои са най-едрите
Коментари Харесай

Най-едрите и опасни хищници

Ако сте се замисляли в миналото за това кои са най-едрите и рискови хищници в света, тогава сигурно сте си мислили незабавно за тигрите и лъвовете. В реалност това обаче не е по този начин и на нашата планета има много по-опасни животни.

Първото, което е значимо да изясним, е това, че хищниците могат да населяват, както водните пространства, по този начин и сушата. Разбира се, че точна граница не може да се сложи, защото да вземем за пример акулите спадат към първата група, само че могат да атакуват хората даже и на сушата.

Южен морски слон

Съществуват значително животни, които могат да се намират дълго, както на сушата, по този начин и във водата. Сред тях има и много едри хищници, като образец за такова животно са южните морски слонове. Живеят в моретата на южното полукълбо, основно в Антарктида. Хранят се главно с рибни артикули. Достигат на дължина към 6 метра и тегло до 5 тона.

Кашалот

 Кашалот

Те са най-едрите хищници на Земята. Основно се хранят с риба и миди. Интересен е фактът, че макар че дишат въздух, кашалотите могат да се гмуркат на дълбочина до 3 километра и да остават под водата до час и половина. Това е единственият див звяр, който може да глътне цялостен човек, т.е. без да се постанова да го дъвче. Тези животни сами не атакуват хората, само че през днешния ден не са по никакъв начин редки случаите, когато са обръщали даже голем кораби.

Бяла акула

Бялата акула е най-опасната и огромна риба в света. Големите човеци доближават на дължина до 6 метра и тегло от към 2 тона. Те са доста нападателни и рискови хищници, като не рядко нападат всичко, което се движи и включително даже и предмети, които просто плуват.

Бели мечки

Те са най-големите сухоземни хищници и живеят в Арктика. Достигат на дължина към 3 метра и тегло до 1000 кг. Основно ловуват тюлени и риба.

Гребенест крокодил

 Крокодилът е рисков див звяр

Известен е още като морски крокодил, като в фамилията си той е най-големият див звяр. Това диво животно е извънредно рисково и нападателно. Може да доближи на дължина до 7 метра и на тегло до 2 тона. Способни са да прекарват доста време в морето, плувайки хиляди километри. Могат да атакуват, както морски, по този начин и сухопътни животни. Могат да нападат даже акули или слонове.

Невинаги обаче размера е решителен. Така да вземем за пример маларийният комар е с размер единствено от 6 мм и тегло към 2 мг, само че е извънредно рисков. Всяка година той убива повече хора спрямо акулите, крокодилите и други огромни хищници взети дружно. Според последните данни, годишно те заразяват към 300 милиона хора, като към един милион от тях умират.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР