Ако сте решили да си вземете фокстериер, тогава е време

...
Ако сте решили да си вземете фокстериер, тогава е време
Коментари Харесай

Обучение и дресура на фокстериер

Ако сте решили да си вземете фокстериер, тогава е време да се замислите за това по какъв начин вярно да методите към възпитанието и дресировката на кучето, имайки поради особеностите на породата.

Във всеки един случай обаче не трябва да викате на кучето ви или даже да проявявате физическо принуждение, защото това освен, че няма да постигнете позитивен резултат, само че и не е морално. Старайте са да изградите доверителни връзки с питомеца ви, както и да му покажете, че вие сте на върха на йерархията, като точно това е най-прекият път към триумфа на образованието.

Обучение и дресура на Фокстериер

Към главните кучешки команди, които би трябвало да научите животното първоначално е Седни, Легни, Ела, Долу. След като ги научите, тогава можете да преминете и към по-сложните, в случай че желаете. Породата като цяло е много упорита и инатеста на моменти, като тези любимци постоянно имат свое мнение за нещата.

Именно по тази причина при тази порода фокстериер е извънредно значимо да започнете незабавно с образованието, т.е. от най-ранна възраст. В никакъв случай не трябва да поощрявате нарушаването на режима и разпоредбите, защото единствено в случай че стрес строги и настойчиви ще постигнете триумф.

Обърнете изключително внимание и на интонацията, като по този начин да вземем за пример при образованието на командите използвайте спокоен и спокоен звук, до момента в който при хвалба - по-весел и висок тембър.

 Обучение и дресура на фокстериер

Бъдеш поредни, започвайки първоначално с проучването на по-лесните команди и едвам по-късно преминете към по-сложните, като да вземем за пример Апорт и други. Винаги дресирайте и обучавайте Фокстериера преди хранене, защото по този начин кучето ще е доста по-послушно и ще извършва вашите команди.

Ако към този момент се е нахранило, тогава няма и да има тласък за това. Ако решите да посещавате разнообразни състезания за кучета, тогава не забравяйте и за социализацията на животното. Това е също доста значим миг, защото в този случай кучето би трябвало да свикне с доксоването от непознати хора, както и да се намира в едно помещението с доста други животии.

Правила на образование и дресура на Фокстериер:

- постоянно обучавате и дресирайте кучето си откакто сте го разходили и преди да сте го хранили;

- всички занимания би трябвало да се организират в игрова форма;

- избягвайте монотонността, защото на кучето ви тривиално може да му стане скучно и да спре да ви слуша;

- бъдете поредни при образованието фокстериер, т.е. започвайте от по-лесните и преминавайте последователно към по-сложните комади;

- в никакъв случай не използвайте физическо принуждение при възпитанието на фокстериер;

- награждавайте питомеца си с кучешко лакомство, хвалба или игра за всяка изпълнена команда.

 Обучение и дресура на фокстериер

Винаги насърчавайте домашните ви любимци единствено с премия, игра или хвалба, като никога не използвайте физическа мощ. Тези кучета обичат да работят, изключително в случай че се съчетава физическото и умственото натоварване.

Способни са да учат непрекъснато и се поддават на дресировка, в случай че спазвате тези съществени правила, само че е най-добре да се заемете с възпитанието им от най-ранна възраст, когато са доста по-податливи на образование.

Спазвайте тези препоръки, с цел да бъде развъждането на фокстериер прелестно и елементарно за вас.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР