Ако сте пропуснали първата част на материала, можете да го

...
Ако сте пропуснали първата част на материала, можете да го
Коментари Харесай

Какво ни пречи да срещнем любовта – част II

Ако сте пропуснали първата част на материала, можете да го прочетете на този линк.

4. Да се съпоставяме.

Благодарение на обществените мрежи сравняването се е трансформирало в една от заболяванията на нашия век. Дали прекарваме толкоз добре времето си като хората, които виждаме по фотосите в „ Инстаграм ”? Колко лайкове сме събрали през днешния ден? Подобни въпроси могат единствено да ни изнервят и да ни накарат да се съмняваме в личното си благополучие. Винаги ще има някой по-готин, по-слаб, по-красив, по-богат и може би по-щастлив от нас. Неусетно започваме да се съмняваме в приятелите си, в цената на живота, който водим. Всичко това ни прави уязвими и прочувствено нестабилни. А усещаме ли се по този начин, е съвсем невероятно да отворим сърцето си за любовта.

Съвет: „ Инстаграм ” не е същинският свят. Няма по какъв начин да знаем сигурно какво в реалност вършат хората, по какъв начин наподобяват, какъв брой мощно обичат или са обичани. Често най-нещастните основават най-убедителна заблуда за съвършен живот. Замислете се над това идващия път, когато видите съвършената фотография на модел със съвършените размери.

5. Да взимаме прекомерно във вътрешността думите на приятелите си.

Приятелите нормално са доброжелателни и имат предпочитание да ни оказват помощ, само че от време на време се получава тъкмо противоположният резултат. Всички хора са разнообразни, имат разнообразни настройки към света, разнообразни прекарвания. Ако на някого от вашите другари не му върви в любовта, не си мислете, че същата орис ще споходи и вас, и не се опасявайте да се влюбите. Освен това приятелите имат навика да се държат прекомерно покровителствено или даже да ревнуват и е допустимо, въпреки и неумишлено, да се пробват да ви откажат от нещо, преди още да сте пробвали, с цел да ви запазят единствено за себе си. Особено внимателни бъдете към приятелите си, които към момента си нямат половинки.

Съвет: Не позволявайте непознатият житейски опит да ви прави несигурни и страхливи, а извличайте изгода от него – рискувайте, анализирайте обстановката, учете се от грешките на другите и от своите лични и търсете съвет от приятелите си единствено в краен случай.

6. Да сме нерешителни и страхливи.

Стига сме говорили за това по какъв начин се чувствате вие, дано поговорим за това по какъв начин се усещат другите към вас. Възможно е държанието на някого по отношение на вас, което вие приемате като липса на интерес, в действителност да е подбудено от боязън или неустановеност. Изобщо не си мислете, че вие сте единствените, които се притеснявате да поканите някого на среща или да го заговорите. Понякога стеснителността може да се сбърка с скука или даже злост.

Съвет: Попитайте някой собствен другар какво му е било първото усещане, когато сте се срещнали. Отговорът може да ви изненада. Усмихвайте се по-често, бъдете общителни, полагайте старания да опознаете другите.

7. Да търсим препоръки.

Ако ви е мъчно да спите, да вземете душ или даже да изведете кучето, без да сте създали информация в интернет, нещо не е наред. Да не приказваме, че препоръките, които ще прочетем там, нормално са писани от хора като вас. Помнете, че няма вярно и неверно, когато става дума за обич. Хората, които съумяват в дадена сфера, постоянно нямат ясна визия по какъв начин тъкмо се е случило. А даже да имаха, това не значи, че същите препоръки биха довели до същия резултат и при вас.

Съвет: Престанете да търсите препоръки от другите, изключете компютъра и просто излезте да го живеете този живот! Срещайте се с хора, общувайте и се вглеждайте в очите им. Любовта ви чака някъде там. Ще я познаете. Но с цел да стигнете до нея, се постанова да измененията настройката си и да нарушите някои правила!

П.П. Всичко, което прочетохте, е също съвет.

Автор: Цветелина Велчева

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР