Ако сте пропуснали първата част, можете да я прочетете тук. От

...
Ако сте пропуснали първата част, можете да я прочетете тук.
От
Коментари Харесай

Скуката разболява – как да се преборим с нея – втора част

Ако сте пропуснали първата част, можете да я прочетете тук.

От време на време срещаме в печата плакатни изявления като „ Банковите служители са по-здрави “ и други сходни, подкрепени със статистически данни. Но в случай че журналистът ревизира по-внимателно, несъмнено ще забележи, че това не се отнася в идентична степен за всички служители, изключително за хората с монотонна работа.

Разбира се, доста фактори на работното ни място въздействат върху нашето здраве. Оказва се, че скуката е един от най-съществените.

Здраве в преклонна възраст

Скуката визира здравето и на старите хора. Активността и изключително контактът с други хора се опълчват сполучливо на закърняването на мозъка.

Какво можем да създадем?

Няма да ви отегчаваме с повече детайлности. Това, в края на краищата, би навредило на здравето ви!

Съвет:

Стресът и скуката не всеки път се изключват взаимно. Дори когато вярвате, че всяка минута от времето ви е запълнена, животът ви може да бъде монотонен. Замислете се върху това.

Когато някой осъзнава, че животът му е еднообразен и отегчителен, най-важната работа към този момент е свършена. Той бързо ще намерите излаз от ситуацията, като да вземем за пример се запише на някакъв курс, посещава разнообразни мероприятия, съживи остарели другарства.

Ще противодействате сполучливо на скуката и като вземате по-често независими решения и контролирате процеса на работата си. Скуката не се побеждава с пасивна консумация. Съставете си дейна стратегия за смяна!

Съвет :

Аеробни спортове като джогинг са отлично средство против скуката. Такива действия поддържат мозъка ви жизнен и усилват работоспособността ви.

Скучаете ли в музей?

Мястото, където човек открива неща, които към момента не познава, е музеят. По принцип няма изключително значение какъв музей ще изберете. Всеки музей разполага с експонати, които несъмнено ще видите за първи път. Всъщност никой не би трябвало да се отегчава при визитата на музей. Отдайте се на любознанието си и посетете някоя галерия в най-скоро време.

Има и нещо друго, поради което е толкоз значимо да съхраним у себе си детското  любознание. С годините възприятието ни за време се форсира, тъй като откриваме все по-малко и по-малко същински нови неща в живота си.  И по този начин, месеците и годините се изнизват все по-бързо. За едно дете всеки ден носи нови открития, до момента в който възрастните би трябвало целеустремено да търсят новото.

Съвет:

Глупавите развлечения не са средство срещу скуката, а неин признак. А в случай че сте от хората, които не устоят в музей, може би повода е, че не желаете да научите нещо ново, а да вършиме нови неща. Единственият метод е да си набележите цели, към чието реализиране да се стремите.

Събудете у себе си ученолюбивост, откривателски дух и креативност

Цветелина Велчева по материали от Methode.de

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР