Ако сте прекарали достатъчно време, взирайки се в пенисите и

...
Ако сте прекарали достатъчно време, взирайки се в пенисите и
Коментари Харесай

Защо древногръцките статуи имат толкова малки пениси?

Ако сте прекарали задоволително време, взирайки се в пенисите и тестисите на древногръцките скулптури, през захласнатото ви от гениталии схващане евентуално се е прокраднала следната мисъл – за какво половите им органи са по-малки от междинните за мъжа през днешния ден?

Е, евентуално отговорът се крие отвън туниката (за това малко по-късно). Въпреки че майсторите на скулптури в антична Гърция и Рим не са имали никакви терзания да изобразяват голите тела, отношението на хората като цяло се е трансформирало през годините. И точно това открива един историк, който попада на шкафче, цялостно с пениси, в Британския музей.

„ Докато търсех сведения за моята книга „ Еротичните изкуства “, желаех да прегледам разнообразни еротични сбирки с стеснен достъп в Британския музей “, споделя Питър Уеб, преподавател по история на изкуството от университета „ Мидълесекс “ в писмо до The Guardian.

„ В древногръцкия и древноримския отдел ми демонстрираха така наречен Museum Secretum (тайният музей). Там се натъкнах на редица забележителни находки, измежду които и огромен набор от мраморни фалуси. Казаха ми, че кураторите от 19-ти век са ги били премахнали от класическите статуи, с цел да ги създадат по подобаващи за обществени изложения. “

Уеб предлага да възвърне статуите и да върне пенисите на техните първични притежатели, само че уредниците на Британския музей отхвърлят.

„ По-късно открих, че сходна подправена невзискателност е присъща и за други страни. В началото на 16-ти век „ Давид “ на Микеланджело е имал мраморно смокиново листо. То е било махнато чак през 1912 година За благополучие, европейските куратори са употребявали най-вече мраморни листа, а не чукове, и доста от тях към този момент са махнати, само че издайническите дупки в срамните области са останали. “

Но за какво мъжките гениталии са могли да се скрият със относително дребни смокинови листа? И в този случай полезностите са се трансформирали. В древногръцки времена, когато тези скулптури са били създавани, по-малките пениси са били по-привлекателни от по-големите.

„ Културата в Древна Гърция е била извънредно мъжествена “, споделя Ингрид Бертон-Моан, фотографка, която основава поредност, отдадена на тестисите на античните скулптури. „ Те са предпочитали „ дребните и стегнати “ гениталии пред огромните полови органи, с цел да ни покажат мъжкия самоконтрол в региона на сексуалността. Днес актуалните консуматори, в това число в търговията, киното и рекламата, са го трансформирали в всеобща стока, която ни приказва за владичество и желателност, размерът има значение и колкото по-голям, толкоз по-добре. "

Елън Оредсън, която също се занимава с история на изкуството, прибавя, че хората с по-големи пениси са били считани за „ глупави, сластни и грозни “, а древногръцкият драматург Аристофан написа, че идеалните мъжки черти са " блестящи гърди, светла кожа, необятни плещи, дребен език, мощни задни елементи и дребен член ".

През миналите години пенисите не са станали по-големи, само че към този момент не се счита за непривлекателно да имаш по-едър придатък и надлежно няма потребност да го криеш (в подтекста на изкуството) със смокиново листо.

Източник: IFLScience

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР