Ако сте почитател на гъбите, със сигурност ще ви е

...
Ако сте почитател на гъбите, със сигурност ще ви е
Коментари Харесай

Kакво се случва с тялото ни, ако всеки ден консумираме гъби?

Ако сте обожател на гъбите, сигурно ще ви е забавно да разберете какво се случва с тялото ви, в случай че всеки ден ги консумирате.  Те са нискокалорична храна с ниско наличие на натрий и без холестерол.
Гъбите съдържат рибофлавин и ниацин -  два основни витамина от група В, които нормално се срещат в месото. Следователно те са съвършен избор за вегани и вегетарианци. Освен това, този известен сурогат на месото предлага няколко значими минерала като мед (която оказва помощ за образуването на червени кръвни клетки), селен (антиоксидант) и калий (електролит, който подкрепя нервните и мускулните функции).
Ето кои са потвърдените изгоди от гъбите:
1. Укрепване на имунитета
 Готвим гъбите неверно - ето по какъв начин е вярно Готвим гъбите неверно - ето по какъв начин е вярно
Гъбите са освен вкусни, само че и лесни за подготвяне. Оказва се, че позволяваме голяма неточност в готвенето им и до момента постоянно сме го прави...
Според изследване на американски учени, потреблението на гъби шийтаке спомага за подсилване на имунната система. В проучването са взели участие 52 здрави възрастни на възраст сред 21 и 41 години, които са консумирали по 4 унции гъби шийтаке всеки ден в продължение на четири седмици. През този интервал те са избягвали потреблението на чай, добавки и пробиотици и са лимитирали приема на алкохол до 14 напитки седмично. Същевременно с това са увеличили приема на плодове и зеленчуци до седем порции дневно. След привършване на изследването кръвните проби са открили високи равнища на Т-клетки, които способстват за по-силна имунна система.
2. Балансиране равнищата на кръвната захар

Гъбите работят като пребиотик, който предизвиква положителните бактерии в червата. Консумацията им може да усъвършенства регулирането на глюкозата.
3. Запазване на когнитивното здраве
Проучване, оповестено в Journal of Alzheimer`s Disease, показва, че при възрастните, които употребяват две порции гъби всяка седмица, рисковете от леко когнитивно увреждане понижават цели 2 пъти.
4. Забавяне процесите на стареене
 Броколи и гъби: Ето за какво е значимо да включите тези два продукта в диетата си Броколи и гъби: Ето за какво е значимо да включите тези два продукта в диетата си
Броколите и гъбите са еднообразно значими за нашето здраве, защото са заредени с всички значими хранителни субстанции, от които тялото се потребност...
Изследователи от Penn State са стигнали до извода, че гъбите са богати на ерготионин и глутатион. Тези два антиоксиданта противодействат на свободните радикали. Те играят основна роля в отбраната на организма от клетъчни увреждания, свързани с голям брой хронични болести като заболяването на Алцхаймер, сърдечно-съдови болести и рак.
5. Намаляване на риска от затруднения по време на бременност

Редовната консумация на гъби редуцира риска от затруднения по време на бременност. Това потвърждава изследване на учени от Дания, Ирландия и Обединеното кралство.
6. Забавят напредъка на рак на простатата
Скорошно изследване потвърждава, чемогат да забавят напредъка на рака на простатата. В клинично тестване на първа фаза учените са открили, че тази храна понижава равнищата на характерен за простатата антиген (PSA) - протеин, създаден от клетките на простатната жлеза при мъжете с рецидивиращ рак на простатата. Въпреки че са нужни повече проучвания, учените са обнадеждени.
 

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР