Ако сте пътували със самолет през последните години, със сигурност

...
Ако сте пътували със самолет през последните години, със сигурност
Коментари Харесай

Пляскането при приземяване на самолета - простащина или мил жест?

Ако сте пътували със аероплан през последните години, сигурно сте забелязали все по-голямото разпространение на феномена " овации при кацане ".

Обикновено при приземяването на машината пасажерите стартират да ръкопляскат на водача. Реакциите на това деяние обаче са много разнопосочни - някои пасажери го считат за извънредно неуместно, а други го одобряват като прекрасен жест на признателност към водача и екипажа. Или просто като наслада, че са пристигнали наред в своята дестинация.

" Защо да пляскаме? Защото сме живи? Това изненада ли би трябвало да е? Ако водачът се е справил с сложна обстановка във въздуха, бих пляскала, само че не разбирам за какво другояче би трябвало да върша ", споделя мнението си Лора Редман в платформата CNTravel.

" Не е зрелище. Не шляпам на таксиметровия водач, когато ме оставя пред дома ми, без да се е блъснал някъде. Благодарна съм на водачите, само че не ги приветствам " , прибавя Кейтлин Москатело.

" Наскоро претърпях полет с доста турбуленция. Всички изглеждаха като че ли ще повърнат. Когато кацнахме, всички пляскахме от облекчение. Бях признателна, че съм още веднъж на твърда земя. Мисля, че е нещо напълно обикновено да ръкопляскаш ", показва друга позиция Лилит Маркус.

" Имам право да шляпам или да не шляпам, в случай че желая. Защо някой ще ме наскърбява, в случай че го върша? Признайте си - когато кацнем, всички се радваме, че сме добре и скоро ще слезем от самолета. Нищо не пречи да го изразим и по този начин ", добавя Катрин ЛаГрейв.

Какво е Вашето мнение по тематиката? Досадно и ненужно ли е ръкопляскането в самолета или пък елементарен израз на признателност и наслада? Споделете с нас в мненията.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР