Ако сте пациент с хашимото, непременно сте се сблъскали със

...
Ако сте пациент с хашимото, непременно сте се сблъскали със
Коментари Харесай

Епидемията хашимото


Ако сте пациент с хашимото, безусловно сте се сблъскали със следния сюжет. Изпитвате част или всички от следните признаци: повишаване на тежестта без значение от приложените диети; изтъняване на косата, бодърствуване, непрекъсната отмалялост, мозък, който като че ли е обгърнат в мъгла; суха кожа, чупливи нокти, притупващо постоянно сърце, студени ръце и крайници, топли талази, световъртеж, мускулна уязвимост, изтръпване на крайниците, звънене в ушите, меланхолия, както и хормони, които играят хоро. Отивате на доктор, той ви праща при ендокринолог, който назначава тест, след което ви изяснява следното: „ Кръвният тест демонстрира повишение на антитиреоидните антитела, имате и повишен TSH (тироиден подтикващ хормон). Това сочи, че имунната ви система е дезориентирана, назовава се автоимунна реакция. Което значи, че тялото ви нападна щитовидната жлеза, приемайки я за непознато тяло. Този развой провокира инфектиране на жлезата, като лека-полека понижава нейната функционалност “.



ВЪПРОСИТЕ

Вие питате: „ Но по какъв начин по този начин, какви са аргументите? “ Отговорът е: „ Възможно е да имате генетична предразположеност. “ Ако попитате за какво тялото нападна единствено себе си, евентуално ще последва леко покашляне: „ Конкретната причина за автоимунните болести към момента не е известна. “
Други вероятни сюжети са да ви слагат диагноза базедова болест, при която щитовидната жлеза е с нараснала функция; хипотироидизъм, при който щитовидната жлеза не създава задоволително хормони; увеличена щитовидна жлеза, киста и даже израстък.
Обикновено на въпросите „ Как по този начин? “ или „ Защо? “ отговорът е, че може би остарявате прибързано, доста неприятно, изключително когато си на 20 или 30 години. Най-ранният случай на заболяване на щитовидната жлеза, с който съм се сблъсквала, е момиче на 12 години… Отрезвяващо, нали? Друг отрезвяващ факт е, че в моята 6-годишна процедура в България 70% от дамите имат някаква форма на щитовидно заболяване и множеството са в разцвета на живота си. Болестите на щитовидната жлеза стават зараза. Освен диагнозите хашимото, хипотироидизъм, хипертироидизъм, базедова болест, тиреоидити и формирания е допустимо да чуете, че имате лаймска болест, ревматоиден артрит, фибромиалгия или че просто минавате през менопауза. Много постоянно ще ви бъде казано, че аргументите за гореизброените проблеми на щитовидната жлеза не са известни и че непрестанно се вършат проучвания... Но се колебая някой да е подготвен да чака 20-30 години за възможен прогрес в медицината. Имате проблем в този момент и желаете позволение в този момент.
В същото време всеки ендокринолог знае, че тестванията, с които се изследва щитовидната жлеза, не са изцяло точни и не са задоволителни. Предписваните с лека ръка хормони са по-скоро рискови, в сравнение с потребни.

ОТГОВОРИТЕ

Ето и отговорите на някои от вашите въпроси.

1. Как по този начин личната ми имунна система внезапно взема решение да нападна щитовидната жлеза? Защо изобщо има автоимунни болести? Базирайки се на моята процедура, считам, че те са свързани основно с модерния жанр на живот, най-много с потреблението на млечни и месни артикули, които в основата си са с инфекциозен темперамент. Когато към това прибавим и обстоятелството, че днешните меса и млечни артикули са тъпкани с хормони и други субстанции с непроизносими имена, имаме налице така наречен модерна диета, която води до болести. Днешният човек страда от продължителен апетит, или, както аз споделям: „ цялостни стомаси, гладни кафези “. Живеем в свят, който изисква доста от нас, работим до късно, след това лежим пред тв приемника, ядем храна, в която няма хранителни субстанции, и когато тялото ни стартира да дава сигнали на хронична отмалялост, пием кафе и Red Bull с вярата, че ще ни поникнат крила. В резултат на всичко това имаме население с натоварени надбъбречни жлези, с хормонални разстройства, с хронични възпалителни и автоимунни болести. Моето наблюдаване, че голяма част от българките страдат от хашимото, за мен удостоверява горното. Всички знаем, че обичайна българска диета е богата на месо и млечни артикули.

2. Важна ли е за здравето щитовидната жлеза? Повече, в сравнение с можете да си визиите. Щитовидната жлеза оказва въздействие върху всички органи и системи – сърдечносъдова, храносмилателна, костна и нервна, играе значима роля за метаболизма и душeвността.

3. Щитовидната жлеза ли е причина милиони хора да се разболяват? Не. Болестите на щитовидната жлеза са просто още един признак, че тялото ни не работи добре.

4. Как да сме сигурни, че имаме проблем с щитовидната жлеза? Първо, изискайте от лекаря си теста, който ви е изработен. Не се задоволявайте с тест единствено на хормоните тироксин (Т4), изискайте тест и на трийодтиронин (Т3). Задавайте въпроси и търсете пояснение и логичност. Образовайте се и поемете отговорност за здравето си. Научете се да разбирате тестванията: направете си тест на TSH. Ако равнищата са високи, имате недостиг на тироидни хормони, в случай че равнищата TSH са ниски, изискайте и TRH тест.
Направете си тест за телесна температура по следния способ, като го коментирате с ендокринолога си (ако не ви изгони от кабинета): измерете температурата си още преди ставане от леглото с живачен термометър в три поредни дни. Ако е по-ниска от 36,4 градуса, евентуално имате щитовидна жлеза с намалена функционалност. Ако температурата е над 37,2,  е налице нараснала интензивност.

КАК ДА СИ ПОМОГНЕМ:

• Да понижим фрапантно месото и млечните артикули.
• Да се храним с повече плодове и зеленчуци.
• Да се храним без глутен, като най-добре е да изключим изцяло зърнените култури.
• Да пием изворна вода с ниско наличие на флуорид, тъй като той калцифицира щитовидната и епифизната жлеза.
• Да заобикаляме захар, кафе, алкохол и шоколад.
• Да се погрижим за микробиома си (виж публикацията от брой 3/2018). Да одобряваме пробиотик.
• Да пием витамин D, 2000IU (за тези, за които това не е противопоказно).
• Да одобряваме цинк.
• Да одобряваме Glutathione.
• Да одобряваме B12.
• Да не прекаляваме с фитнеса, защото задейства имунитета, а когато имаме автоимунни болести, ние би трябвало да го успокоим.
• Обърнете внимание на надбъбречните жлези. Функцията на щитовидната жлеза е тясно обвързвана с тях, надбъбречните жлези на множеството хора са отвън играта, само че доста лекари не се сещат да ги изследват. Ако обаче лекувате единствено щитовидната без надбъбречните, които също са повредени, няма да постигнете резултат.
• Съхранете здравето си с „ Програма Нова клетка “. Резултатите сами приказват за изгодата от програмата.



ЗА МЕСЕЦ СПРЯХ ЛЕКАРСТВАТА

Казвам се Яна Средкова и след първата бременност през 2006 година отключих тиреоидит на Хашимото. Започнах банкет на „ Еутирокс “ от 0,25 мкг, тогава бях на 26 година Плавно качвах килограми, макар че съблюдавах строги диети, поради което и дозата на „ Еутирокс “ трябваше да пораства. Така доближих до оптималната дневна доза от 130 мкг. Лесно се уморявах и започнах щедро да се изпотявам, не ми стигаше мощ и сила – все неща, нехарактерни за мен. Междувременно родих още две деца, като всеки месец следях равнището на TSH хормоните си. Бяха високи и трябваше с лекарства да ги държа към 2 единици.

През ноември 2017 година се записах в „ Програма Нова клетка “ на Албина Фабиани. Още по време на едноседмичния курс за изчистване на тялото, придружен с напълно нов хранителен режим, започнах да понижавам дозата на одобряваните от мен лекарства, усещах се бодра, изпълнена с сила, наспивах се пълноценно. За по-малко на месец стопирах изцяло приема на медикаменти. Изследване на хормоните сподели, че TSH са в норма – 1,02 единици. Освен това имах гинекологични проблеми – миоми. Те също изчезнаха. Оттогава мина половин година и положението ми остава устойчиво без медикаменти. Благодаря, Албина!

Още за „ Нова клетка “:
www.programa-nova-kletka-bg.com
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР